Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Телеканали стали об'єктивнішими. Найкращий - "Тоніс", найгірший - "Україна"

Середа, 22 грудня 2004, 10:38
Комiтет "Рiвнiсть можливостей" констатує переважно об'єктивне висвiтлення дiяльностi кандидатiв у президенти на центральних телеканалах.

Про це журналiстам сказав голова комiтету Олександр Чекмишев з посиланням на данi монiторингу засобiв масової iнформацiї, проведеного комiтетом і асоцiацiєю "Спiльний простiр".

При цьому вiн вказав, що деякi телекомпанiї вiдверто демонструють симпатiї до того чи iншого кандидата, при цьому використовуючи манiпулятивнi технологiї, зокрема, метод формування симпатiї і антипатiї.

Так, телекомпанiї "5 канал" i ТРК "Ера" доволі об'єктивно подають iнформацiю, але гостями студiї частiше бувають прихильники лiдера блоку партiй "Наша Украiна" Вiктора Ющенка.

На противагу цьому ТРК "Україна" не змiнила своєї редакцiйної полiтики і продовжує формувати позитивний iмiдж прем'єр-мiнiстра Вiктора Януковича й негативний - Віктора Ющенка.

Iншi телеканали подають iнформацiю, в основному, об'єктивно, хоча час від часу вдаються до манiпулятивних технологiй, створюючи негативний iмiдж кандидатiв (студiя "1+1" - Януковича, "Iнтер" - Ющенка).

Зi слiв Чекмишева, СТБ, "Новий канал" і ICTV представили кандидатiв збалансовано й об'єктивно.

При цьому вiн пiдкреслив, що протягом тижня монiторингу найзбалансованішою була програма "24 години" ("Тонiс"), де журналiсти оперували винятково фактами та уникали прямих і опосередкованих оцiнкових суджень.

Монiторинг проводився з 13 до 19 грудня. Дослiджувалися матерiали 12 iнформацiйних телепрограм.

"Українські новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування