Донецьким і київським виборцям допоможуть проголосувати автобуси

Середа, 22 грудня 2004, 12:22
Київський міський голова Олександр Омельченко доручив ряду міських управлінь забезпечити транспортом столичні держадміністрації для перевезення важкохворих виборців Києва до виборчих дільниць із 8 до 20 годин 26 грудня.

Як повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації, відповідні розпорядження одержали головне управління транспорту, зв'язку й інформатизації, головне управління соціального захисту населення, а також головне управління охорони здоров'я й медичного забезпечення.

Відповідно до розпорядження, районні держадміністрації столиці разом з територіальними виборчими комісіями визначать список важкохворих виборців, яких необхідно доставити до виборчих дільниць.

Омельченко також доручив головному управлінню охорони здоров'я й медичного забезпечення організувати, якщо буде потреба, супровід важкохворих виборців медичними працівниками при відповідних зверненнях територіальних і дільничних виборчих комісій.

У день переголосування виборів президента України з 8.00 до 20.00 комунальне підприємство "Київпастранс" виділить три автобуси для перевезення виборців з домів-інтернатів до виборчих дільниць.

У той же час, у Донецьку за кожною з 414 виборчих дільниць закріплений спеціальний мікроавтобус для доставки тих виборців, які за станом здоров'я не мають фізичної можливості самостійно добратися на дільниці в день повторного голосування 26 грудня.

Про це повідомили в прес-службі комунального підприємства "Донміськпастранс".

У день виборів на підприємстві буде працювати центральний штаб оперативного реагування. Представники "Донміськпастранса" будуть також чергувати на "гарячих" телефонах, щоб негайно доставляти на дільниці виборців.

За інформацією фахівців підприємства, на деяких дільницях у Донецьку за станом здоров'я не мають фізичної можливості самостійно добратися на дільниці 300-400 осіб.

Зараз фахівці КП "Донгорпастранс" працюють із дільничними виборчими комісіями щодо уточнення списків й адрес всіх, хто потребує доставки на дільниці для голосування людей.

Відповідно до цієї інформації, а також даних територіальних центрів обслуговування пенсіонерів і самотніх непрацездатних громадян, буде сформований графік роботи маршрутних таксі і за необхідностю автобусів для доставки цих категорій людей на виборчі дільниці.

Графік роботи транспорту буде остаточно затверджений у четвер, 23 грудня.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування