Янукович уже визнав себе переможеним - Тимошенко

Середа, 22 грудня 2004, 12:35
Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає неприйнятними пропозиції кандидата в президенти України Віктора Януковича про введення в дію змін до Конституції з 1 січня 2005 року.

Про це вона сказала в інтерв'ю журналістам у середу, коментуючи виступ Януковича у вівторок, який заявив про необхідність введення конституційної реформи в дію найближчим часом для стабілізації ситуації в Україні.

На думку лідера БЮТ, ініціативи Януковича про перенесення строків введення змін у Конституцію України "чітко вказують на те, що Янукович і його команда чітко переконані, що майбутнім президентом буде Ющенко".

У той же час, за словами Тимошенко, пропозиції про введення змін до Конституції з 1 січня 2005 року, а не з 1 вересня 2005 року, як це вказується в прийнятому парламентом законі, говорить про те, що президента Віктора Ющенка, починаючи з 1 січня майбутнього року, хочуть позбавити повноважень. Вона також відзначила, що її фракція буде вносити пропозицію в парламент, яка стосується неприйнятності порушення такого питання.

"Я вдячна Януковичу, що він елітам всієї України, регіонам дав сигнал, що він практично свою поразку визнав. І це значить, що Ющенко переможе беззастережно", - сказала в той же час Тимошенко.

Вона також відзначила, що Янукович почав виступати з новими ініціативами, починаючи з останніх дебатів з Ющенком, якому запропонував спільно формувати уряд і разом йти до влади.

Відповідно до закону про внесення змін до Конституції, ухваленого парламентом і підписаного президентом, якщо будуть прийняті виправлення до Основного закону, що стосуються розширення прав місцевого самоврядування, то політреформа набуває чинності з вересня 2005 року, у іншому випадку - з 1 січня 2006 року.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Янукович прогнозує, що Кучмі суд дасть третій строк

ДЕБАТИ ЮЩЕНКА ТА ЯНУКОВИЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування