Ющенко не візьме Януковича і просить його бути чоловіком

Середа, 22 грудня 2004, 13:13
Віктор Ющенко категорично відмовляється брати Віктора Януковича у свій уряд після перемоги на виборах президента.

"Ми не розглядаємо за жодних умов варіант: Ющенко – президент, Янукович – прем’єр або член уряду", - сказав Ющенко на зустрічі з російськими журналістами.

"Это не по-мужски", - сказав Ющенко російською. Водночас він не виключив переговори з політичними силами, які підтримали Януковича.

Як відомо, під час дебатів Янукович пропонував Ющенку домовитися і взяти його у владу у разі перемоги – інакше він погрожував, що його регіони не визнають Ющенка президентом.

На прес-конференції Ющенко сказав, що підґрунтя для ідей сепаратизму немає: "Я виграв у 17 регіонах України. Коли Кучма вигравав в 14 областях і ставав президентом, то ніхто не ставив питання розколу".

Ющенко вважає, що тема сепаратизму може бути використана для зриву виборів 26 грудня. "Я вважаю, що вірогідність зриву 26 грудня є дуже висока. Сторона наших опонентів розуміє, що вона програла перший і другий тур, програє і третій".

На питання про створення у парламенті після виборів "проющенківської більшості", лідер "Нашої України" сказав: "Цей парламент має гарний демократичний потенціал".

"Якщо не буде тиску з Банкової, ми можемо мати 260-270 депутатів", - додав він.

Ющенко нагадав, що остання ініціатива Компартії, СДПУ(о) і "Регіонів України" – зміни до закону про вибори – голосуються в 170-180 голосів. "Коли мова іде про наші ініціативи – ми набираємо 270 голосів", - сказав Ющенко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...