Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко каже, що не дозволить "лєшему" розсварити його з Путіним

Середа, 22 грудня 2004, 13:36
Віктор Ющенко вважає, що за час виборів відносини з Росією зіпсувалися.

"Відносини з Росією в Україні формувалися клановою бригадою, а Росію це влаштувало. Це перекрутило наші відносини", - сказав Ющенко на прес-конференції для російських ЗМІ.

"Мені не подобається, що російська сторона веде агітацію за одного кандидата. Це приниження країни", - додав також Ющенко.

За словами Ющенка, тепер треба "не один місяць роботи", щоб відновити "емоції" попереднього співробітництва між Україною і Росією. Ющенко додав, що державним структурам буде простіше відновити рівень співпраці, ніж покращаться настрої людей щодо Росії.

"Якщо ми друзі, то треба забути Москву в плакатах Януковича… Я говорю не про себе – про мільйони людей, яких цим жестом було принижено".

Водночас Ющенко вважає, що всі непорозуміння з Росією треба залишити у минулому: "Проблеми минулого не можна брати у майбутнє, щоб вони гирями висіли на ногах наших дітей".

"Треба стояти на позиції Росія – стратегічний партнер України. Все інше – від лєшего".

На питання, що на Майдані під час помаранчевої революції було багато антипутінських гасел, Ющенко сказав: "А я помітив, що було багато російських прапорів".

"В "Нашій Україні" немає жодної партії, яка б виступала проти розвитку відносин між Україною і Росією", - додав Ющенко.

Водночас Ющенко навів і інший приклад: "Чому у Донецькій області немає жодного спільного підприємства з Росією? Тому що там, де іде мова про клан Януковича – там нічого не проростає!"

На питання про низький рівень підтримки у Донецькій області Ющенко сказав: "Яка може бути підтримка, якщо 365 днів до того Ющенка малюють як нациста у есесівській формі, що я закрою російські школи і церкви російського патріархату?"

"Это все чушь", - сказав Ющенко російською.

Ющенко підтвердив, що, найпевніше, перший візит здійснить до Росії. Він сказав, що обговорить долю ЄЕП і нагадав, що ратифікація цієї угоди парламентом проходила "під сукном".

"Складно говорити про угоди, які не бачив парламент. Такого роду договори повинні бути. Але та конфронтація, яка була при ратифікації ЄЕП – вона віддалила багато сторін", - додав він.

Ющенко також сказав, що перед своїм урядом поставить завдання у відносинах з Євросоюзом вийти на рівень набуття Україною асоційованого членства в ЄС.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...