Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Пора" подасть до суду на міліцію, яка не хоче розблокувати адміністрацію президента

Середа, 22 грудня 2004, 13:50
Нічим закінчилася спроба представників громадянської кампанії "Пора" виконати рішення Шевченківського районного суду Києва й демонтувати конструкції, які блокують під'їзд до будинку адміністрації президента на вулиці Банковій у Києві.

Активіст "Пори" Олег Радійчук, якого суд зобов'язав "почати негайні заходи з повного розблокування будинку адміністрації президента України" й "демонтажу лаштувань, що перешкоджають вільному проїзду в зазначений будинок", разом із трьома десятками активістів кампанії прибув на вулицю Банкову.

Він звернувся з проханням про демонтаж загороджувальних конструкцій до учасників акції громадянської непокори, які перебувають під будинком адміністрації з боку вулиці Інститутської, а також до керівництва міліції, яка охороняє будинок.

І учасники акції громадянської непокори, і міліціонери відмовилися розібрати свої укріплення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В інтерв'ю журналістам Радійчук зазначив, що суд зобов'язав його вжити заходів і демонтувати всі загородження, не конкретизуючи, які саме - "помаранчевих чи міліції".

Активіст "Пори" також підкреслив, що він не може демонтувати конструкції силою, й тому має намір вести переговори. "На жаль, я це рішення не можу виконати фізично", - сказав він.

При спробі розблокувати будинок адміністрації президента були присутні також два судових виконавці. Вони засвідчили спробу Радійчука й активістів "Пори" виконати припис суду, і також вручили йому відповідні судові акти.

Про свої подальші дії Радійчук сказав: "Я думаю, що ми будемо говорити із представниками людей, які тут стоять, і міліції". "Якщо нічого не залишиться - ми будемо подавати в суд", - підкреслив він.

Зараз біля будинку адміністрації президента України розбито кілька наметів, біля яких постійно перебувають близько 20 учасників акції непокори, стоїть також невелика огорожа з дощок і невелике залізне збірне міліцейське огородження.

Активісти "Пори", які прийшли з Радійчуком, мали із собою пили, в тому числі одну дискову, і молотки.

Як повідомлялося, Шевченківський суд своїм рішенням від 20 грудня 2004 року зобов'язав "Пору", зокрема, її активіста Олега Радійчука "почати негайні заходи з повного розблокування будинку адміністрації президента України й демонтажу лаштувань, що перешкоджають вільному доступу в зазначений будинок".

"Пора" заявила, що має намір буквально виконати цю вимогу. Біля адміністрації раніше були встановлені як намети учасників акції протесту, так і загородження, встановлені міліцією.

Крім того, "Пора" має намір до закінчення президентських виборів продовжувати пікетування резиденції президента в Конча-Заспі й тримати наметове містечко під Верховною Радою.

"Пора" заявляє, що не підкоряється коаліції "Сила народу", створеної лідерами опозиції, і самостійно приймає рішення.

Читайте також:

"Пора зніме блокування АП. Але перед тим психологічно підготує спецназ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування