Піскун зруйнував плани фальсифікацій

Середа, 22 грудня 2004, 14:14
Генеральна прокуратура України опротестувала розпорядження про введення в Україні вкладишів у паспорти, які свідчать про реєстрацію місця проживання.

Як повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури, відомство опротестувало розпорядження з питань оформлення документів і контролю про реєстрацію місця проживання й перебування фізичних осіб в Україні, затверджене наказом міністра внутрішніх справ України від 25 травня поточного року, у частині, яка передбачає "незаконну видачу вкладного талона в паспортний документ".

"Введення не передбачених чинним законодавством вкладних талонів реєстрації могло призвести до грубих порушень закону під час виборів президента України, зокрема, при складанні списків виборців і голосуванні", - відзначили в Генпрокуратурі.

Відповідно до законодавства, цей протест призупинив дію зазначеного приписання, повідомили в прес-службі.

Як повідомлялося, наказ МВС "Про організацію реєстрації й зняття з реєстрації місця проживання й перебування фізичних осіб в Україні" оприлюднив раніше народний депутат Микола Катеринчук (фракція "Наша Україна").

За його даними, відповідно до документу, замість внесення відомостей у паспортний документ реєстрація місця проживання може бути здійснена шляхом видачі вкладиша до паспортного документа про місце проживання й перебування із зазначенням адреси проживання особи.

Опозиція вважає, що цей документ спрямований на фальсифікацію виборів, оскільки в такий спосіб людина може проголосувати відразу на декількох виборчих дільницях. Вихід з ситуації народний депутат бачить у виключенні таких осіб зі списків виборців.

У свою чергу, глава ЦВК Ярослав Давидович у вівторок заявив, що Центральна виборча комісія України вивчить інформацію про новий порядок реєстрації місця проживання або перебування фізичних осіб в Україні й дасть із цього приводу "чіткі роз'яснення".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

МВС і СБУ не знайшло, як Білоконь фальсифікує вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування