Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатці з Донбасу терористи в Київміськадміністрації "привиділися"

Середа, 22 грудня 2004, 14:25
Київська міська адміністрація називає "провокаційною і такою, що лежить за межами здорового глузду" заяву народного депутата Людмили Кириченко про формування в столичній міськадміністрації збройних загонів для організації масових заворушень і зриву виборів президента України в Луганській і Донецькій областях.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили в прес-службі КМДА в середу.

Як зазначається в заяві, "такого не могло бути, тому що Київська міська влада відстоювала й відстоює громадянську злагоду в суспільстві, завжди виступає за мирне вирішення конфліктних ситуацій".

Київміськадміністрація підкреслює, що "ніколи не давала втягти себе в будь-які авантюри, а тим більше використати державну установу для заходів, які загрожують миру й спокою громадян України".

"Свою зважену політику столична влада переконливо продемонструвала усьому світу в найскладніший для нашої держави період політичної кризи після другого туру президентських виборів. І ця позиція залишається незмінною", - йдеться в документі.

Крім того, зазначається в заяві, саме "лідер Партії регіонів (Янукович) неодноразово підкреслював, що його прихильники створюють загони, готові їхати в Київ для "відстоювання" свого вибору".

"Про необхідність створення таких формувань із жителів Донецької й Луганської областей у свій час говорила також і сама Кириченко на сепаратистських зборах у Сєверодонецьку", - нагадують у мерії.

Тому, на думку Київміськадміністрації, заява Кириченко з трибуни парламенту нагадує ситуацію, коли "злодій, щоб відволікти увагу від себе, кричить "ловіть злодія".

У столичній міськадміністрації також вважають, що "парламентська трибуна повинна використовуватися за призначенням, а не для дезінформації народу України й нагнітання політичного психозу".

"Набагато продуктивніше було б торкнутися на законодавчому рівні проблем Донецького регіону, які дійсно належать до життєво важливих", - підкреслюється в заяві.

Київська міськдержадміністрація радить політикам "керуватися у своїй роботі не кланово-партійними, а загальнонародними інтересами". Тоді, на її думку, політикам "не будуть ввижатися в коридорах адміністративного приміщення столичної держадміністрації юрби "терористів", а в роботі київської міської влади - неіснуючі проблеми".

Як повідомлялося, у вівторок нардеп Людмила Кириченко з парламентської трибуни заявила про створення збройних груп, які будуть послані в Луганську й Донецьку області для організації там масових заворушень.

Вона також стверджує, що у Київській міськадміністрації пройшла нарада 1,5 тис. охоронних фірм, співробітники яких мають право на носіння зброї й "будуть послані в Луганську й Донецьку область".

Кириченко є членом фракції "Регіони України", безпартійна, в парламент обрана по одномандатному виборчому округу в Луганській області.

Читайте також:

"Нашу Україну обвинувачують у відправленні збройних людей на Донбас

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: