Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович говорить про кров і збирається поставити Кучмі питання

Середа, 22 грудня 2004, 16:13
Кандидат у президенти України Віктор Янукович побоюється кровопролиття на виборах 26 грудня.

Про це Янукович заявив журналістам у Кременчуці Полтавської області в середу.
"Не дай Боже, щоб у день виборів пролилася кров. Це мене дуже хвилює, і я із всіх питань вніс пропозиції (Віктору Ющенку), але не почув відповіді", - сказав Янукович.

Кандидат підкреслив, що не почув відповіді від Ющенка, насамперед, на головне питання: "Що нам потрібно робити до виборів, обговорити багато питань щодо змін до закону про вибори президента". При цьому Янукович пояснив, що необхідно внести зміни до цього закону, щоб не принижувати людей, у яких немає фізичних можливостей прийти на виборчі дільниці.

Крім цього, Янукович вважає за необхідне обговорити питання подальших дій після виборів. "Потрібно розмовляти, щоб був консенсус у нашій державі й нам потрібно заспокоїти суспільство", - пояснив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, які в нього є підстави вважати, що в день виборів може пролитися кров, кандидат відповів: "Ми бачимо, що сьогодні дуже порушено суспільство, ми бачили, що відбувалося після виборів на Майдані Незалежності. Емоції людей зупинити дуже складно, і я думаю, що це не тільки мене хвилює, але й хвилює багатьох наших людей".

Відповідаючи на питання, чи погодиться він працювати прем'єром у випадку перемоги Ющенка, якщо той запропонує йому цю посаду, Янукович сказав: "Для мене посада - це не головне, головне - щоб був мир на нашій землі й була стабільність".

Янукович виступив на мітингу в Кременчуці, на якому зібралися близько 2 тис. осіб - як його прихильників, так і прихильників Ющенка. При цьому прихильники Ющенка в ході виступу Януковича кричали "Ганьба " і "Ющенко".

Він також сказав, що президент Леонід Кучма не повинен був підписувати зміни до закону про вибори. Він відзначив, що раніше в нього було багато спільного з Кучмою.

"Але зараз, коли підійшов час для нашого народу, коли потрібно мати тверду волю й захищати права громадян нашої держави, перший хто повинен це робити - це президент України. Тому в мене до нього є питання", - сказав Янукович.

Із Кременчука Янукович вирушив до Полтави.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування