Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишній заступник Медведчука прогнозує варіант Кучми - 3

Середа, 22 грудня 2004, 18:37
Колишній заступник голови адміністрації Василь Базів стверджує, що після третього туру виборів планується зіткнення між прихильниками кандидатів Віктора Ющенка та Віктора Януковича.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті Експрес.

"Зважаючи на те, що революційний дух українців сьогодні на дуже високому рівні, їхній духовний ентузіазм не вичерпався i в разі необхiдностi вони готові знову пролонгувати "помаранчеву" революцію, опонентам Ющенка нічого не залишається, як організувати фізичне зіткнення між прихильниками обох кандидатів", - сказав Базів.

Він також додав, що "завдяки застосуванню спеціальних технологій, організувати таке зіткнення на невеликому просторі дуже просто".

Базів також припустив, що в разі "якщо, не приведи Боже, проллється кров, то президент Леонiд Кучма може виступити як сила, яка розводить людей у громадянському конфлікті".

"Ось у такому випадку вже начебто будуть пiдстави для застосування спецзасобiв. I тоді президент Кучма може сказати: я не можу йти з посади, коли у цій державі ллється кров. I світ повинен це зрозуміти", - сказав Базів.

На питання наскільки реальним є такий сценарій, коли більшість силовикiв заявляють про те, що вони на стороні народу, Базів відповів:

"Якщо сценарій, який міг бути застосований після другого туру, дійсно передбачав застосування сили держави проти народу, то цей буде iмiтувати зовсім iншi обставини: в Україні відбувається громадянський конфлікт, а держава виступає у ньому в благородній ролі миротворця. Власне цей сценарій може бути головним. I я буду дуже щасливим, якщо він не буде реалізований".

За словами заступника Медведчука запобігти такому розвитку подій можливо лише "безпосередньо впливаючи на президента".

"Наприклад, через його сім'ю. Це єдиний спосіб", - сказав Базів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування