Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Базів: Янукович примушував Кучму передати повноваження

Середа, 22 грудня 2004, 19:40
Заступник Медведчука Василь Базів стверджує, що кандидат Віктор Янукович тиснув на на президента Кучму, щоб той передав владні повноваження.

Про це йдеться у інтерв’ю Базіва газеті Експрес.

"Що ж стосується Януковича, то тут у мене висновок більш-менш однозначний: він дійсно тиснув на Кучму, аби той якнайшвидше передав йому владні повноваження", - сказав він.

Він також заявив, що попередньої домовленості про те, що Кучма одразу після оголошення результатів виборів ЦВК візьме участь у інавгурації Януковича, не було.

"Дозволю припустити, що такої домовленості не було. Знаєте, я за час роботи в адмiнiстрацiї навчився читати жести, мiмiку керiвникiв i робити пiсля цього вiдповiднi висновки про їх намiри. Так от: в очах Кучми я цього не "прочитав", - сказав він.

Базів також назвав "пародією" новий образ Януковича.

"Це пародія. З точки зору політолога, це дуже "плоска" технологія. Прем’єр не може бути в опозиції до свого уряду. Це смішно", - сказав він.

На питання, чому зі штабу Януковича пішли керівник Сергій Тігіпко та представник Януковича в ЦВК Степан Гавриш, Базів сказав, що "цi люди – прагматики".

"А тiльки слiпий мiг не бачити, як стрiмко впав пiсля другого туру рейтинг Януковича i пiднявся - Ющенка. От i все", - сказав він.

Він також вважає, що людей змусило вийти на вулиці те, що їх "образили духовно масові вояжі в Україну північних сусідів, які себе поводили тут немов вдома".

"Усі ці паради-маскаради, на яких Янукович пригощав Путіна цукерками, засилля у владних будинках російських полiттехнологiв, були покликані зробити з наших людей iдiотiв".

"Павловський, i Гельман, i Курочкiн, i інші. Вони почувались тут, як вдома. Я, до речі, говорив про це в особистій розмові з президентом – після того того, як побачив, що на протокольній офіційній зустрічі з українського боку сидить прем'єр Янукович, а поруч... російський політтехнолог. Це вже не питання технологій, а питання національної безпеки, розмивання державного сувернітету", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...