Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ говорить, що не причетна до отруєння Ющенка

Середа, 22 грудня 2004, 21:14
Служба безпеки заявляє, що не має жодного відношення до погіршення стану здоров'я кандидата в президенти України Віктора Ющенка.

Відповідне інформаційне повідомлення розміщене на офіційному сайті СБУ.

"У зв'язку з поширенням останнім часом засобами масової інформації версії про місце й час можливого отруєння кандидата в президенти України - народного депутата України Віктора Андрійовича Ющенка прес-центр СБУ вважає за необхідне повідомити:

Служба безпеки України не має жодного відношення до погіршення стану здоров'я кандидата в президенти України Віктора Ющенка", - відзначається в повідомленні.

Крім цього, "дотепер СБ України не одержала жодного офіційного документа, що давав би юридичні підстави для встановлення місця, часу й навіть самого факту отруєння кандидата".

У повідомленні відзначається, що, "на думку провідних фахівців у відповідних сферах медицини, розповсюджена через ЗМІ версія про отруєння діоксином і перевищенні його вмісту в організмі хворого стосовно "норми" в 1000-6000 разів може розглядатися як імовірна тільки після одержання й аналізу первинної медичної документації".

Ця документація, на думку СБУ, має містити "абсолютні показники змісту діоксину, у тому числі, з урахуванням його різновидів".

Також документація має містити "підтвердження факту чіткого дотримання правил забору та доставки матеріалу в лабораторію, точної методики виконання дослідження, детальної інформації про клінічний перебіг захворювання".

"Подальше успішне розслідування цієї справи неможливе без активної співпраці зі слідством та надання вичерпної інформації, перш за все про об’єктивні дані клінічних та лабораторних досліджень в закордонних установах з їх обов’язковою верифікацією", - відзначає прес-центр СБУ.

Служба безпеки ще раз закликає утриматися від усіляких висновків до завершення досудового слідства. Будь-які публічні заяви мають ґрунтуватися виключно на перевірених слідством даних", - заявляє прес-центр СБУ.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Ющенко 5 вересня зустрічався з керівництвом Служби безпеки за вечерею на дачі першого заступника СБУ Володимира Сацюка (днями звільнений від посади указом президента).

Після цієї зустрічі Ющенко занедужав й 10 вересня він був госпіталізований у віденську клініку "Рудольфінерхаус".

11 грудня віденські лікарі заявили на прес-конференції, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за 5 днів до госпіталізації.

У пресі стали з'являтися версії про причетність СБУ до отруєння під час зустрічі в Сацюка.

У середу Ющенко заявив, що кримінальна справа про його отруєння не є складною для розкриття, і остаточну крапку в цій історії поставить генпрокуратура.

"Ця нескладна кримінальна справа, тому що причина легко визначається інтервалом часу", - сказав Ющенко в ході зустрічі в Києві із представниками російських засобів масової інформації.

Кандидат у президенти повідомив, що в день імовірного отруєння він не снідав і не обідав, тому що такий режим харчування є для нього звичним, але було дві вечері.

Одна із цих вечерь була дружня, у ній брало участь дев'ять чоловік, і всі брали їжу з одного посуду. Друга вечеря, яка тривала близько п'яти годин, закінчилася глибокої ночі.

Лідер опозиції впевнений, що отрута, якою його отруїли, є отрутою миттєвої дії. "Сьогодні немає сумнівів, що це - замовне політичне вбивство", - сказав він, додавши: "Я й зараз готовий підтвердити, що це зробила влада".

Інтерфакс-Україна

Ющенко каже, що його отруїли миттєво

ВСЕ ПРО ОТРУЄННЯ ЮЩЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування