ВЕРХОВНА РАДА НЕ ДОЗВОЛИЛА ЗВІЛЬНИТИ ОКРУГ ДЛЯ ЯНУКОВИЧА. У Литвина поповнення

Четвер, 23 грудня 2004, 09:34
Верховна Рада відхилила у четвер постанову про дострокове припинення депутатських повноважень Володимира Зубанова у зв’язку з його заявою.

За неї не знайшлося потрібних 226 голосів, оскільки опозиція запідозрила, що таким чином звільняють округ для Віктора Януковича.

Як повідомив голова регламентного комітету Матвєєв, Зубанов подав заяву з бажання розвитку особистого політичного проекту. Членом фракції "Регіони України" він був обраний по 60 Донецькому округу.

Матвєєв зазначив, що це вперше в історії Верховної Ради, щоб депутат ішов добровільно.

При цьому "нашоукраїнець" Косів зазначив, що ходять здогадки, що він звільняє місце для "повного банкрота, невдалого кандидата в президенти Віктора Януковича".

Сам Зубанов пояснив своє рішення так: "Дійсно, закінчуються вибори, і ситуація у державі складна. В цей час і мої однодумці створили партію "Державного нейтралітету". Ідея її проста – щоб Україна йшла в ЄС, але нейтральною державою".

Однак постанову підтримали 193 депутати. Зубанов сказав, що "це дії конкурентів", і попросив його відпустити.

Литвин тоді поставив проект вдруге, але він набрав лише 216 голосів. Не голосували "Наша Україна", СПУ, БЮТ та "Центр". Перший раз не голосувала НАПУ Ливина, другий раз вона дала 21 голос.

У четвер голова Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що чотири народні депутати вступили до фракції Народної аграрної партії України.

Це колишні члени НДП-ПППУ Зарубінський, Кафарський, Шевчук і Олуйко.

Також спікер повідомив про вихід з фракції НДП-ПППУ Оніщука, Майка, Гурєєва.

Депутат Рябіка вступив до фракції "Єдина Україна".

Об 11 годині парламент розпочне розгляд бюджету.

Зранку Микола Рудьковський також пропонував прийняти закон про тимчасові слідчі комісії. Однак Литвин заявив, що закон відхилено і запропонував підготувати інший.

Рудьковський також запропонував прийняти постанову про дострокове припинення повноважень судді Конституційного суду Євграфова за порушення закону України. Постанову Литвин запропонував передати до відповідного комітету.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News