Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ВІДПРАВЛЯЄ ГАВРИША ДО КС. Той хоче служити Україні, а не Ющенку чи Януковичу

Четвер, 23 грудня 2004, 10:09
Президент України Леонід Кучма призначив народного депутата Степана Гавриша суддею Конституційного суду.

Про відповідний указ Кучми повідомляє в четвер прес-служба президента.

Сам Степан Гавриш у коментарі "Український правді" сказав, що поки що не ухвалив рішення, чи переходити на роботу до Конституційного суду.

Водночас він зазначив, що указ президента Кучми "не є для нього несподіванкою як для людини, яка давно займається конституційним правом".

"Я добився в парламенті того, що хотів – політреформа ухвалена", - зазначив він.

"Але є ще одна проблема - сьогодні українська політична система виходить все частіше за конституційне поле, я не хочу говорити, що це вже стало фатальним, але вважаю, що сьогоднішню боротьбу за владу слід загоїти завтрашніми мудрими діями майбутнього президента, політичної еліти, яка має зберегти кращі здобутки і для цього потрібен відповідальний арбітр (КС), який виступатиме на стороні Конституції", - наголосив Гавриш.

"Я ще не прийняв рішення, хоча ця дискусія в мені відбувалася вже давно і я не хочу брати участь в сьогоднішній боротьбі на боці будь-якої сили, яка під прикриттям народу, добивається реалізації свої інтересів", - сказав Гавриш.

На запитання, чи обговорював він раніше роботу в КС з президентом Кучмою і чия була це ініціатива, Гавриш сказав, що "це була позиція президента Кучми".

"Він її висловив три тижні тому, в піку кризи в Україні, період міжнародного арбітражу, і коли я вийшов з команди Януковича. Я тоді сказав, що я хочу служити тільки для України і ні для кого більше. І президент сказав, що в нього для мене є гідна пропозиція", - зазначив депутат.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування