Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антигуа й Барбуда повернуть гроші Лазаренка

Четвер, 23 грудня 2004, 12:27
Між Україною, США й Антигуа й Барбуда досягнута тристороння домовленість у справі повернення коштів, вивезених колишнім українським прем'єром Павлом Лазаренком.

Про це повідомив на брифінгу в четвер керівник прес-служби Генеральної прокуратури В'ячеслав Астапов.

"З ініціативи Генпрокуратури досягнута домовленість про проведення найближчим часом тристоронніх консультацій делегацій України, США й Антигуа й Барбуди про стан і перспективі міждержавного співробітництва в сфері конфіскації активів на суму більше $230 млн., які пов'язані з незаконною діяльністю Павла Лазаренка", - сказав він.

За словами Астапова, планується, що предметом обговорення стануть спільні заходи, які необхідно вжити з метою забезпечення конфіскації й повернення в Україну, коштів, отриманих Лазаренком в результаті вчинених злочинів.

Лазаренко очолював уряд України із травня 1996 по липень 1997 року. У березні 1999 року він був затриманий на території США компетентними органами цієї країни.

Йому були пред'явлені обвинувачення, зокрема, у змові, відмиванні $114 млн., отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках.

У Швейцарії Лазаренко визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно. Уряд Швейцарії повернув Україні $6,5 млн. Ще на $6 млн. Лазаренко оштрафований.

У жовтні 2002 року генпрокурор України Святослав Піскун заявляв, що в Антигуа "перебуває близько $100 млн. грошей Лазаренка", переведених у банк цієї країни в Карибському басейні в травні-вересні 1997 року.

3 червня 2004 року суд присяжних Північного округу Каліфорнії вирішив, що Лазаренко винен за всіма 29-ма пунктами обвинувачення, висунутими проти нього прокуратурою США. Суд не визначав міру покарання для нього.

У цей час Лазаренко перебуває під домашнім арештом у Сан-Франциско, чекаючи наступного судового засідання по своїй справі, дата якого поки не визначена.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...