Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зрозумів, що сила не в грошах. Він не контролює своїх прихильників

Четвер, 23 грудня 2004, 12:56
Прем'єр-міністр у відпустці, кандидат у президенти Віктор Янукович вважає, що на виборах 26 грудня переможе український народ.

Про це він заявив журналістам після мітингу у Вінниці в ході своєї передвиборчої поїздки у Вінницю й Житомир у четвер.

"Я планую, що переможе український народ і думаю, що це головна перемога для всього населення України. Народ повинен бути вільним, наша держава повинна бути незалежною", - сказав кандидат.

При цьому він додав, що український народ не дозволить, щоб хтось втручався в його внутрішні питання. "Сила не в грошах і не в силі, а сила в Бозі й сила в правді, тому я думаю, що переможе правда", - відзначив він.

Кандидат також сказав, що Україну в жодному разі не можна ділити на своїх і чужих. "Ми всі повинні жити разом на нашій землі, не повинні тут шукати ворогів", - додав Янукович.

Торкаючись питання про його ставлення до "жовтогарячих", він сказав, що "потрібно, щоб у нашій державі були всі кольори веселки - я про це мрію, щоб був мир і стабільність".

Відповідаючи на запитання щодо можливих поїздок його прихильників у Київ, Янукович сказав, що він цим процесом не керує, і це питання не до нього, а до "тих людей, які обурюються порушенням конституції, закону й прав людини".

Янукович охарактеризував організаторів "жовтогарячих" акцій "як модель майбутньої влади, яку запропонував пан Ющенко і його команда - це модель беззаконня, порушення прав людини й вирішення питань силою".

Відповідаючи на запитання, як він розцінює заяву Володимира Путіна про те, що Росія буде однаковою мірою працювати як з Ющенком, так і з Януковичем, кандидат уточнив, що "президент Путін сказав, що він ставитися однаково й до кандидата Ющенка, і до кандидата Януковича, тому що ми обоє - діти одного президента - Кучми".

Крім того, виступаючи на мітингу перед жителями Вінниці, Янукович відзначив, що влада в Україні повинна бути справді справедливою.

"Нам потрібно боротися, щоб влада була дійсно справедливою, щоб ми об'єдналися й на заході, і на сході", - сказав Янукович.

Кандидат відзначив, що попередня влада була багато в чому несправедливою, а причиною виходу людей на вулиці стало те, що в Україні нагромадилася критична маса невдоволення старою владою, додавши при цьому, що не засуджує жовтогарячих, які на мітингу у Вінниці кричали "Ющенко" й "ганьба".

Янукович також заявив, що Україна з цього моменту стала випускати конкурентно здатну продукцію, і на зовнішніх ринках українці показали, що вони займають гідне місце.

На мітингу у Вінниці були присутні близько 1 тис. чоловік. Кількість прихильників Віктора Ющенка приблизно однакова із прихильниками Януковича.

Після мітингу у Вінниці Янукович виїде в Житомир, де також виступить на мітингу перед жителями цього міста й у прямому ефірі на регіональному телебаченні.

"Інтерфакс-Україна"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування