Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова політтехнологія Януковича провалилася

Четвер, 23 грудня 2004, 14:01
Більшість українців, опитаних Центром Разумкова, не вважають Віктора Януковича опозиційним до влади кандидатом у президенти й переконані, що він представляє владу, а його заява про опозиційність - лише спроба одержати підтримку виборців, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Не вважають Януковича опозиційним до влади кандидатом 54% респондентів, тоді як опозиційним кандидатом його назвали 21,5% опитаних.

Відповідно до опитування, на заході, у центрі, на півдні України кількість громадян, які не вважають Януковича опозиціонером, помітно перевищує кількість тих, хто повірив в його опозиційність: відповідно, 81% й 3%, 62% й 13%, 38% й 26% респондентів.

На сході кількість тих, хто не вірить і тих, хто вірить в опозиційність Януковича, приблизно дорівнює - 36% й 38%. Серед виборців, які 21 листопада голосували за цього кандидата, у його опозиційність вірять 49%, тоді як 21% вважають його представником влади.

Серед виборців Віктора Ющенка Януковича вважають опозиціонером 2%, тоді як протилежної думки дотримуються 82%.

Більше третини громадян України вважають, що чинний президент Леонід Кучма підтримує на президентських виборах Віктора Януковича.

Відповідно до опитування, проведеному соціологічною службою центру імені Олександра Разумкова, таку думку розділяють 39% опитаних.

17,7% респондентів вважають, що Кучма підтримує на виборах кандидата від опозиції Віктора Ющенка, 22% - що Кучма не підтримує жодного з них. Думки про те, що Кучма однаковою мірою підтримує двох кандидатів, розділяють 7,1% опитаних, 14,1% опитаних вагалися з відповіддю.

Опитування проводилося з 14 по 19 грудня нинішнього року в 118 населених пунктах у всіх регіонах України. Опитано 2008 респондентів у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Думка про те, що Кучма підтримує Януковича превалює серед жителів заходу країни (66%), центру (45%) і півдня (34%).

Лише на сході України кількість громадян, які вважають, що Кучма підтримує Ющенка, незначно перевищує кількість тих, що думають, що чинний глава держави підтримує Януковича - відповідно 27% й 24%.

Серед прихильників Ющенка 55% вважають, що Кучма підтримує Януковича, 11% - що він підтримує Ющенка.

Серед виборців Януковича 29% дотримуються думки, що Кучма підтримує Ющенка й 22% - Януковича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...