Чорновіл вкрав риторику ющенківців

Четвер, 23 грудня 2004, 15:49
Штаб Віктора Януковича заявляє про масову акцію скуповування паспортних даних та відбирання паспортів у працівників для голосування за Віктора Ющенка.

Про це йдеться у зверненні, підписаному керівником штабу Тарасом Чорноволом, повідомляє прес-служба штабу.

За його словами скуповування паспортів громадян "за значну суму" під виглядом їх позичання йде на підприємствах, на чолі яких стоять прибічники Ющенка.

У зв'язку з цим штаб заявляє, що намагання вилучити паспорти, як і будь-які спроби тиску на виборців, є прямим і грубим попранням законів, Конституції України, що карається належними статтями Кримінального кодексу.

У зверненні штаб запропонував брати гроші. "Ви їх заробили, вони – лише маленька частка того, що вам недоплатили внаслідок приватизаційних процесів, реалізованих свого часу людьми, які входять до оточення Ющенка, або увійшли до орбіти його впливу останнім часом".

"Пропонуємо брати ці, гроші, але голосувати так, як велить совість. Ніхто і ніяк не може прослідкувати, як ви проголосували, таємниця голосування у нашій країні надійно захищена виборчими процедурами і законом", - йдеться у повідомленні.

"Ми ж закликаємо вас проголосувати за стабільне майбутнє вас і ваших дітей, проголосувати за Віктора Януковича", - сказано у зверненні.

Як відомо, пропозиція брати гроші або інші хабарі від влади, бо вони вкрадені у громадян, була традиційною порадою саме опозиційних "Нашої України", СПУ та БЮТ ще з часів парламентської кампанії.

Слова Чорновола є близькою цитатою до заяви Комітету виборців України часів парламентської виборчої кампанії пропонував брати гроші, бо вони вкрадені у народу, але "голосувати, як велить совість".

"Хоч раз на чотири роки народ щось отримає від своїх політиків. Нам же залишається тільки порадити виборцям брати пропоновані подарунки. Бо вони придбані за вкрадені ж у вас гроші. А голосувати – так, як велить серце і совість", - заявля КВУ.

Також подібні пропозиції лунали від штабу Ющенка, якщо його прихильникам пропонували гроші за підпис або паспорт, аргументуючи тим, що це саме ті гроші, які не видав уряд Януковича.

Штаб Ющенка вже не раз звинувачував штаб Януковича у "мавпуванні" тих чи інших технологічних прийомів.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування