Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кушнарьова допитали як сепаратиста

Четвер, 23 грудня 2004, 16:29
Екс-главу Харківської обладміністрації Євгена Кушнарьова було допитано Генпрокуратурою як свідка у справі, порушеній за фактом здійснення дій, направлених на насильницьку зміну й скинення конституційного ладу в країні. Наступний допит призначено на 27 грудня.

Про це в четвер у Києві на прес-конференції повідомив журналістам сам Кушнарьов.

"Мене запросили на допит як свідка у справі про чийсь намір змінити кордон України й порушити її територіальну цілісність. Але хто це - я не знаю: у мене немає інформації ні про людей, ні про ці події, де б ці питання вирішувалися. Я відповідав переважно на питання, коли я народився, де жив й яку освіту одержав", - сказав він.

Крім того, Кушнарьов повідомив, що були поставлені питання відносно проведення 19-ої надзвичайної сесії Харківської обласної ради й про з'їзд у Сіверодонецьку.

"Але коли слідчий з'ясував, що я не був депутатом, а був запрошеним на цьому з'їзді, і не дуже уважно слухав виступ, тому що готував свій, то, напевно, нічого нового, нічого цікавого я не зміг слідчому повідомити", - сказав Кушнарьов.

За його словами, "продовження бесіди" перенесено на 27 грудня на 10.00.

Як повідомлялося, 30 листопада генпрокурор виніс постанову про порушення кримінальної справи за фактом здійснення дій, спрямованих на насильницьку зміну й скинення конституційного ладу в країні (частина 1 статті 109 Кримінального кодексу України, частина стати 110 КК України).

Кримінальну справу направлено для проведення досудового розслідування до слідчого управління Служби безпеки України.

Кушнарьов був активним прихильником створення так званої Південно-Східної автономної республіки.

18 грудня президент України підписав указ про звільнення Євгена Кушнарьова з посади глави Харківської обласної державної адміністрації. Іншим указом на цю посаду призначено Степана Масельського, який раніше був одним із заступників глави області.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування