Кучма повернувся до Києва, щоб підписати бюджет?

Четвер, 23 грудня 2004, 17:05
Президент України Леонід Кучма заявив, що підпише закон про державний бюджет на 2005 рік, ухвалений парламентом у четвер.

Про це Кучма заявив у ході зустрічі із главами силових відомств за участю в.о. прем'єра Миколою Азаровим у четвер у Києві, повідомила прес-секретар глави української держави Олена Громницька.

Кучма привітав уряд із прийняттям держбюджету, відзначивши, що він є "нійбільш соціальним бюджетом за всі роки незалежності".

Президент підкреслив, що в бюджеті закладені більші витрати на соціальні потреби.

"Однак під такі соціальні потреби необхідно, щоб добре працювала економіка. Я думаю, що цей Кабінет міністрів повинен передати наступному уряду дієздатну економіку", - сказав Кучма.

Він висловив переконання, що нинішній рік буде завершено з гарними економічними показниками, відзначивши зростання ВВП, низькі темпи інфляції, виконання бюджету 2004 року.

Кучма охарактеризував держбюджет на 2005 рік як "складний". "Ми всі добре розуміємо, що бюджет дуже складний", - сказав він, додавши разом з тим, що простих бюджетів взагалі не буває.

Як повідомлялося, у четвер парламент України прийняв державний бюджет на 2005 рік. За нього проголосували 339 депутатів, що перевищує конституційну більшість.

Представляючи бюджет, Азаров повідомив, що доходи бюджету становлять 85,1 млрд. грн, дефіцит 8,8 млрд. грн. для забезпечення підвищених соціальних зобов'язань уже із січня наступного року.

Читайте також:

Бюджет буде дефіцитним на 8 мільярдів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...