Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович уже не бачить загрози Кучми-3 і трагедії у стосунках

Четвер, 23 грудня 2004, 19:21
Кандидат у президенти Віктор Янукович вважає нереальною версію про зрив виборів президента з метою продовження президентських повноважень діючого президента Леоніда Кучми.

Про це Янукович сказав журналістам у ході своєї поїздки в Житомир.

"Давайте ми ці пристрасті, які нагнітаються сьогодні... я їх не називаю інакше як пристрасті", - сказав Янукович.

Він додав, що, на його погляд, зараз реальним і законним шляхом скасування або визнання виборів недійсними є прийняття Верховною Радою закону, який обмежує голосування поза виборчими дільницями, що, на його думку, обмежує конституційні права громадян.

Янукович також вважає, що на підставі цього закону сторона, яка програла, прагнутиме довести незаконність виборів президента.

Він також додав, що він пропонував своєму опонентові, кандидату в президенти, лідеру блоку партій "Наша Україна" Віктору Ющенку спільно розглянути й внести відповідні зміни до прийнятого парламентом закону для того, щоб виправити ті положення, які можуть стати підставою для скасування виборів президента або визнання їх недійсними.

Янукович також не бачить кризи у своїх стосунках з президентом Леонідом Кучмою.

"Я трагедії ніякої у стосунках не бачу", - сказав він.

Разом з тим Янукович відзначив наявність певних проблем у взаєморозумінні, зокрема, він сказав, що провів відверту розмову з Кучмою і висловив свою думку з приводу прийнятих змін до закону про вибори президента і низка інших питань.

Як відомо, зокрема, під час теледебатів з Віктором Ющенком 20 грудня Янукович заявляв, що коли "організуються путчі" і до них "приєднується влада", і коли "вони разом домовляються", як об'єднатися проти "єдиного кандидата" – це все не випадково.

"Ви знаєте, що все те, що відбулося після другого туру, сплановано. Ці дії… я думаю, що про них дуже добре знав Леонід Данилович Кучма", - сказав Янукович.

За його словами, "ми з вами свідки того, що дійсно влада, та, яку представляє президент Кучма, об'єдналася з представниками так званого оранжевого путчу".

Як повідомляло агентство, 22 грудня керівник центрального виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл обвинуватив Кучму в намірі зірвати вибори Президента, щоб продовжити свої президентські повноваження або балотуватися на третій строк.

UNIAN, Українські новини

Читайте також:

Янукович прогнозує, що Кучмі суд дасть третій строк

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...