Комуністи наїхали на Литвина. Луценко хоче розслідувати зловживання Кірпи

П'ятниця, 24 грудня 2004, 09:48
Генпрокуратуру та СБУ просять вивчити факти публікації ЗМІ прослуховування вищих посадових осіб.

Відповідний запит представника фракції "Регіони України" Комара зачитав у п’ятницю спікер парламенту Володимир Литвин.

Окрім цього, нардеп Віталій Хомутиннік вимагає у генпрокуратури вивчити законність розміщення малих архітектурних форм на Майдані Незалежності.

Ще один регіонал Людмила Кириченко просить Олександра Омельченка перевірити законність захоплення під час помаранчевої революції Будинку профспілок.

Також депутат Юрій Соломатін просить перевірити наявність в Україні електромагнітного засобу для керування психічним станом громадян під час виборів.

Микола Томенко звернувся до генпрокурора та голови Нацради з телебачення і радіомовлення щодо розповсюдження на луганському телебаченні інформації, що розпалює міжнаціональну ворожнечу.

Главі Нацбанку Володимиру Стельмаху направлено запит Юрія Бойка "щодо поступового, вилучення з обороту грошових знаків, уведених Сергієм Тігіпком, у міру зношеності, і повернення до друку купюр, розроблених заслуженим художником України Василем Лопатою.

Соціаліст Юрій Луценко та ще 17 депутатів подав запит до генпрокуратури щодо численних порушень на транспорті під час керівництва цим міністрерством Георгія Кірпи.

Соціаліст Іван Бокий, виступаючи з трибуни, заявив про те, що в багатьох регіонах поширюється листівка, яка від імені Олександра Мороза закликає не голосувати за Віктора Ющенка.

Комуніст Крючков заявив, що комітет з нацбезпеки і оборони не знайшов підтвердження заяв (нардепа Григорія Омельченка) про продаж зброї для вчинення силового варіанту на виборах президента України. Водночас він висловив ініціативу створити тимчасову парламентську комісію для вивчення цих фактів.

Томенко заявив про поширення низки листівок від імені Ющенка, де містяться погрози на адресу бізнесменів, а також листівки трьох видів, де пропонується, голосуючи за Ющенка, ставити навпроти нього хрестик, а Януковича викреслювати, що призведе до визнання бюлетеня недійсним.

Томенко також запропонував Шуфричу, Чорноволу чи Богатирьовій, якщо вони так хочуть провести Януковича до парламенту, самим знятися на користь Януковича, а не використовувати для цього Володимира Зубанова.

Комуніст Мироненко звинуватив спікера Литвина у сприянні приходу до влади олігархічного клану Ющенка, а також у тиску на генпрокуратуру і Верховний суд щодо ухвалення ними рішень на користь Ющенка.

Литвин весь виступ дивився на Мироненка зверху вниз, а потім нагадав йому з усмішкою, що той сам голосував за рішення 27 листопада, яким вибори визнані недійсними.

***

На початку засідання Володимир Литвин повідомив, що в п’ятницю Степан Гавриш не складатиме присягу судді конституційного суду.

Він також повідомив, що нардеп Ратушняк перейшов до фракції НАПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування