Адвокат Ющенка бачить спосіб зриву виборів

П'ятниця, 24 грудня 2004, 09:56
Адвокат Олексій Рєзніков припускає можливість зриву виборів президента 26 грудня в разі визнання неконституційності змін до закону про вибори глави держави.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Ера" у четвер ввечері.

Як відомо, у даний час Конституційний суд розглядає подання про неконституційність змін до закону про вибори, зокрема, щодо голосування інвалідів.

За словами Рєзнікова, ця небезпека зриву виборів можлива тому, що в разі визнання неконституційними змін до закону дільничні комісії, які вже працюють, виявляться нелегітимними.

Це, на думку Рєзнікова, може спровокувати кризу, розв'язання якої буде можливе в політичному аспекті, "або навіть у вуличному".

Як зазначається в прес-релізі, поширеному в п’ятницю, рішення Конституційного суду про неконституційність Спеціального Закону поставить під сумнів легітимність решти законів України, що приймались "пакетно" і, насамперед, легітимність Закону України "Про внесення змін до Конституції України".

"Таким чином, рішення Конституційного суду України про неконституційність Спеціального Закону знову поставить суспільство на межу розколу і перекреслить всі політичні домовленості, досягнуті після 21 листопада 2004 року", - сказано в документі.

Рєзніков також припустив, що парламенту доведеться ухвалювати новий закон про вибори президента, і на його засадах проводити повторні вибори через 90 днів з висуванням нових кандидатів.

Олексій Рєзніков входив до команди адвокатів, які представляли Ющенка у Верховному суді під час процесу про визнання недійсними результатів виборів 21 листопада.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування