Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнили соратника Медведчука-молодшого. Поки що на словах

П'ятниця, 24 грудня 2004, 10:47
Голову Львівської ДПА Мирослава Хом'яка буде звільнено одразу ж після виходу з відпустки, у якій він зараз перебуває.

Усної домовленості про це було досягнуто в четвер у Львові між Комітетом підприємців та керівництвом українських податківців, повідомляє "Львівська газета".

Перед тим представники Комітету підприємців від вівторка блокували роботу ДПА у Львівській області як "центру фальсифікації на виборах". Головною вимогою повсталих підприємців було усунення всього керівництва ДПА області.

Згідно з домовленістю, принаймні до 6 січня, обов’язки голови ДПА в області виконуватиме начальник податкової міліції ДПА Львівщини Станіслав Коваленко. Відтак подальшу долю екс-голови ДПА Львівщини вирішуватимуть лише після його повернення з відпустки, оскільки до того юридично його не мають права звільнити.

Як запевнив на брифінгу перший заступник голови ДПА України Віктор Жвалюк, який прибув для розв'язання конфлікту з Києва, наказ про відпустку Мирослава Хом’яка, пов’язану з лікуванням, підписав голова ДПА України Федір Ярошенко.

Однак відразу після цього народний депутат Тарас Стецьків зазначив, що цей наказ підписав перший заступник голови ДПА Сергій Медведчук.

"Ми сподіваємося, що Мирослав Хом’як – людина, яка поставила всю державну установу на служіння окремій політичній силі, – більше ніколи не повернеться на жодну посаду в ДПА області", - сказав Стецьків.

Під час переговорів вдалося досягнути також низки інших домовленостей, зокрема, що "податкова змінить своє ставлення до підприємців". Як наголосив координатор акції "Не допустимо фальсифікації та злочинів" Тарас Сосновський, якщо ці домовленості порушать, то підприємці знову можуть розпочати блокування будівлі ДПА Львівщини.

Як зазначає газета, Жвалюк сказав, що йому лише з інтернету стало відомо про те, що в ДПА Львівщини керівництво вимагає у своїх підлеглих відкріпні посвідчення, а також чинить низку інших протиправних заходів, зокрема, збирає кошти для штабу Віктора Януковича та фальсифікацій, змушуючи спрямовувати кошти на різноманітні доброчинні фонди, що перетворює державну структуру на тіньовий штаб фальсифікації.

Заступник голови ДПА пообіцяв, що ситуацію буде виправлено, "і податкова завжди була з народом, вона працює заради його добробуту".

"Львівщина – взірець сплати податків і поповнення бюджету. Добровільність сплати податків підприємцями Львівщини найвища в нашій державі, в області немає жодного підприємця, засудженого за несплату податків", - зазначив він.

Нинішній голова ДПА Львівщини Мирослав Хом'як змінив на цій посаді Сергія Медведчука, молодшого брата лідера СДПУ(о) Віктора Медведчука. До того він обіймав посаду керівника ДПА Львова. Обидва відзначилися конфліктами з підприємцями.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування