Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жириновський хотів допомогти Януковичу. Не вийшло

П'ятниця, 24 грудня 2004, 11:05
У російській Держдумі Фракція ЛДПР запропонувала позбавити жителів Західної України права на пільговий режим перебування на території Росії.

Член фракції Олексій Митрофанов запропонував своїм колегам прийняти в п'ятницю в першому читанні законопроект, який припускав би, що на жителів західних областей України не поширюється право перебувати на території Росії 90 днів без реєстрації.

"Ми не хочемо, щоб вихідці із західних областей з однієї сторони таврували Росію, а з іншого боку - їздили до нас на заробітки", - заявив він.

За словами Митрофанова, це положення закону необхідно поширити на мешканців тих шести західноукраїнських областей, "які висловлюють ворожу позицію стосовно Росії".

Свого колегу підтримав віце-спікер Держдуми від ЛДПР Володимир Жириновський, який заявив, що якщо сьогодні цей закон буде прийнятий у першому читанні, "мільйони мешканців Західної України проголосують за Януковича".

Однак цю пропозицію підтримали лише 39 депутатів при необхідних 226.

Зокрема, голова Комітету Держдуми з питань конституційного законодавства Володимир Плігін пояснив, що ця пропозиція не пророблена з технічної і юридичної точки зору, оскільки припускає "поширення статусу на неясне коло осіб", повідомляє РІА "Новості".

В той же час Жириновський, і ще 7 депутатів його фракції збираються відвідати Харків, Донецьк та Київ під час повторного голосування на виборах президента 26 грудня, як спостерігачі. Відповідно до графіку перебування делегації, Жириновський перебуватиме у Харкові та Донецьку 25 грудня, а в Києві – 26, передає Уніан.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування