Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не проведе інавгурацію в 2004 році

П'ятниця, 24 грудня 2004, 13:39
Віктор Ющенко не бачить можливість провести інавгурацію до кінця 2004 року і вчергове попереджає про ризик зриву виборів.

"Зрив виборів – це робочий варіант", - сказав Ющенко на прес-конференції в Києві. "Заяви Януковича про хлопців, які їдуть на Київ – з таким не жартують", - додав він.

Однак, переконаний Ющенко, спроби Януковича дестабілізувати ситуацію закінчаться провалом.

"Я звертаюсь до міністра внутрішніх справ і глави СБУ виконати свій статутний обов’язок по захисту громадян", - сказав Ющенко. "Колосальною помилкою влади буде, якщо проллється хоч одна крапля крові".

Також Ющенко закликав своїх прихильників "бути максимально коректними до акції опонентів".

Він сказав, що готовий діяти щодо загонів прихильників Януковича як і під час помаранчевої революції: "Ми їх зустрінемо, як зустрічали не один десяток обездолених донецьких потягів – обігріємо, нагодуємо і запросимо на Майдан".

Ющенко також попередив про ризик, який несе можливе рішення Конституційного суду щодо незаконності змін до закону про вибори: "Сьогодні від Конституційного суду залежить, чи відбудеться контрреволюція".

За словами Ющенка, "зараз зусилля адміністрації президента зосереджені на цьому".

На питання, чи встигне Ющенко провести інавгурацію ще в 2004 році, він сказав: "Душею відчуваю, що не відбудеться до 31 грудня".

"Про це заявляв ЦВК – що підрахунок голосів та розгляд скарг дозволять у кращому випадку оголосити остаточні результати виборів 31 грудня. І це при умові, якщо не буде судових розглядів та масових скарг".

Ющенко також сказав, що переконаний у своїй перемозі. "Чому ви кажете, "якщо я переможу"... Я переможу!", - сказав Ющенко у відповідь на одне з питань журналістів, яке було поставлено в умовній формі.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...