Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська православна церква закликала українців припинити конфронтацію

П'ятниця, 24 грудня 2004, 13:43
Патріарх Московський і всея Русі Алексій II і Священний Синод Російської православної Церкви закликали громадян України припинити конфронтацію й продемонструвати волю до єдності православних народів.

Синод РПЦ ухвалив відповідне звернення "до пастирів і пастви Православної України" у п'ятницю, повідомляє ІА "Новости-Украина".

"Ми знаємо, що воля більшості громадян України прагне до широкої православної єдності. Вона не приймає радикалізму, ворожнечі щодо Росії та інших суміжних країн. Закликаємо вас виразно продемонструвати цю волю такими засобами, які допоможуть ділом перебороти нинішню кризу", - сказано у зверненні.

У зверненні підкреслюється, що воно зроблене "у згоді з предстоятелем канонічної Української Православної Церкви - Блаженнійшим митрополитом Київським і всея України Володимиром".

"Сьогодні один невірний крок, зроблений під впливом емоцій і пристрастей, може зруйнувати те, що творилося століттями - "єдність духу в союзі миру" (Еф.4.3) братніх слов'янських народів, скріплених однією вірою, однією долею, однією історією", - попереджають архієреї.

На думку Синоду, "ніякі політичні, а тим більше особисті амбіції не вартують страждань людей". "У випадку необхідності мудрий і відповідальний політик повинен пожертвувати приватними інтересами заради збереження миру", - переконані автори звернення.

"Свята Церква закликає припинити конфронтацію й дати можливість всім здоровим силам спільно трудитися на благо держави", - сказано у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування