Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розкаже Путіну, як його підставив Медведчук. Йому приємно бути в анекдоті

П'ятниця, 24 грудня 2004, 14:29
Віктор Ющенко у ранзі президента під час переговорів з Володимиром Путіним спробує бути коректним щодо теми підтримки Росією Януковича.

"Нам є про що поговорити стосовно ситуації, яка виникла між Україною і Росією. Я буду коректно ставитися до цих речей і не намагатимуся творити нові проблеми", - сказав Ющенко.

"Причина того, що трапилося – це погана традиція, коли з боку України політика двосторонніх стосунків будується на інтересах одного клану і через один канал", - сказав Ющенко.

"Я переконаний, що пан Медведчук ніколи не сформує національну політику на російському напрямку в інтересах України", - додав Ющенко.

Під час прес-конференції на якийсь час зник звук у мікрофоні Ющенка. Він сказав "я сподіваюсь, це не провокація СДПУ(о)?" і засміявся.

Ющенко розкритикував Януковича за спробу використати Росію у передвиборчих цілях: "Ми дожили до часу, коли президента України обирають в Україні. І той, хто їде на поклон в Росію – є представником вчорашнього дня. Це політика аутсайдерів".

"Я цим пояснюю активність мого опонента (тобто Януковича) бути на фоні російської політичної еліти. Це принижує будь-якого кандидата", - додав Ющенко.

На питання про слова Путіна, який захотів, щоб поруч з Ющенком не було політиків, "які будують свою активність на антиросійських, сіоністських гаслах", Ющенко сказав:

"Нам з великим бажанням хотіли повісити ярлики антиросійської, антисемітської сили. Не треба слухати міфи та легенди 1936 року".

Одна з журналісток розповіла Ющенку малозрозумілий анекдот про його відносини з Путіним. Ющенко сказав: "Анекдот я не зрозумів, але приємно, що я потрапив в анекдот!".

Ющенко також сказав, що під час переговорів з Путіним планує обговорити "формування економічних, торговельних, інвестиційних відносин".

Він хоче підняти питання щодо "прагнення України стати ефективною складовою оптового енергоринку Європи, закріплення статусу України як найбільшої транзитної держави нафти і газу, питання приватизації в Україні".

Також Ющенко хоче обговорити з Путіним питання нафтопроводу Одеса-Броди, "який, за деякими даними, сьогодні не працює як транзитний проект".

Говорячи про формування Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії та Казахстану, Ющенко сказав:

"Коли ми говоримо про митний союз або ЄЕПи – ми повинні пам’ятати, що принципи функціонування цих інститутів не повинні блокувати нашу дорогу до європейської інтеграції".

"Українська правда"

Читайте також:

Путін вказує Ющенкові, яке йому потрібне оточення


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...