Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко веде Україну до ЄС і називає Януковича "наперсточником"

П'ятниця, 24 грудня 2004, 15:03
Віктор Ющенко як президент планує почати переговори про вступ України до Євросоюзу і провести кампанію про роз’яснення цілей НАТО.

Говорячи про кроки євроінтеграції України на посаді президента, Ющенко сказав, що це набуття статусу ринкової економіки, членство у Світовій організації торгівлі, створення зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Останнім кроком Ющенко назвав "початок переговорів про процес входження України до ЄС".

"Ми так бачимо дорогу по напрямку євроінтеграції", - сказав Ющенко.

Про НАТО Ющенко сказав, що ця тема "потребує терпеливого підходу". "Сьогодні 2% української нації можуть сказати, що інформовані про цілі та завдання НАТО".

"Щоб отримати позитивний результат, нам треба провести велику роботу щодо роз’яснення задач НАТО", - сказав Ющенко.

Під час прес-конференції він також відкинув заяви про те, що його виборча кампанія фінансувалася США: "Якщо хтось продовжує стверджувати, що такі кошти були – я готовий дати розписку, що нехай вони ці гроші забирають собі".

Також на цій зустрічі з пресою Ющенко розкритикував сторону Януковича за порушення пакетних домовленостей, які включали політреформу і зміни до закону про вибори.

"У мене є питання до пана Януковича: ми домовилися про пакет. Цей пакет було прийнято – але тепер Партія регіонів вносить зміни до закону про вибори та звертається до Конституційного суду щодо закону про вибори!".

"Так роблять лише наперсточники на київському вокзалі!", - сказав Ющенко.

За словами Ющенка, такі дії "дають право" іншим фракціям також вносити зміни до пакету, зокрема, щодо ліквідації права загального нагляду за Генпрокуратурою, імперативного мандату та "інших речей, зафіксованих у проекті 4180".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування