Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Слава України" Янукович звинуватив закордон у намаганні захопити владу в державі

П'ятниця, 24 грудня 2004, 16:41
Кандидат в президенти Віктор Янукович звинувачує іноземні держави в тому, що вони намагаються захопити владу в Україні.

Про це він заявив на мітингу в Києві, на який він прибув із півторагодинним запізненням.

"За останні роки наша держава впевнено вийшла на світові ринки, і це не влаштувало наших конкурентів. Вони спостерігали всі роки незалежності, як ми шукали шляхи для подолання кризи, вони бачили, що нам дуже важко жити. Але коли відчули справжнього конкурента, вони вирішили з нами боротися, і вони виділили великі гроші, щоб прийти до нас в країну через своїх посередників і захопити владу, і тим самим зменшити конкуренцію для себе", - сказав Янукович.

"Ми з вами господарі нашої країни, і ми нікому не дозволимо, щоб хтось змусив нас жити за підказкою. Який би не був хазяїн закордонний, який би він не був хороший, ми будемо господарями на нашій землі", - заявив він.

За словами Януковича, "все, що відбулося після 21 листопада на Майдані Незалежності – ми побачили практично майбутню модель влади, яку нам запропонували наші оранжеві опоненти".

Разом з тим, за словами Януковича, багато з тих, хто у перші дні після 21 листопада протестували, скоро "зрозуміли, що не можна зрадити Україні, і піддатися оранжевій спокусі". "І сьогодні ці люди з нами. Ми не повинні їх засуджувати, ми повинні їх вітати і покликати з собою в наше майбутнє", - закликав кандидат у президенти.

Він звинуватив опонентів у прийнятті антиконституційного закону про вибори, який порушує права літніх людей, і закликав допомогти проголосувати людям похилого вікку, дотавивши їх на дільниці. "Я вас дуже прошу, ми повинні їм допомогти в цей день", - сказав кандидат у президенти.

Він подякував виборцям, за те що у складний період вони з ним, і пообіцяв перемогти 26 грудня.

Під час його виступу ведучий увесь час підбадьорював людей скандувати "Янукович – наш президент", сам кандидат махав у відповідь руками.

При цьому прихильники опозиційного кандидата, які також зібрались на площі Слави, скандували у цей час "Ющенко!".

Посеред виступу Янукович раптом показав на корзину на сцені сказав: "Ви бачите, ці квіти - це для вас, любі жінки!". Після того він підняв корзину і поставив її на місце. Вже вкінці виступу він кинув її вміст у натовп.

У кінці виступу Янукович привітав людей з Новим роком і закликав підняти чарку за батьків, вчителів і майбутнє дітей та побажав "кожній сім'ї миру і стабільності, і щоб 2005 рік ми відсвяткували великою єдиною Україною ".

Разом з Януковичем у мітингу брали участь народні депутати Шуфрич, Хомутиннік, Горбаль, Самофалов, Раханський та керівник його штабу Тарас Чорновіл.

"Ми вже обрали свого президента ми сьогодні знову, щоб нам не змогли розколоти нашу державу ті, хто хотів це зробити, мусимо підтверджувати свій вибір", - сказав Чорновіл.

"Я не міг не бути з Януковичем, бо і для мене ті ж ідеали є рідними. Сьогодні частина людей на вулицях Києва і на вулицях інших міст ходять з синіми шаликами, частина людей ходить з оранжевими, але ми єдиний народ. Більшість людей просто хочуть жити в державі, яка має гідність і поважає своїх громадян", - додав він.

Представник Януковича в ЦВК Нестор Шуфрич заявив, що "нас не 15 мільйонів, котрі обрали свого президента, нас без малого 50 мільйонів, ми - це Україна". "Ми бачили, як два роки Янукович піклувався за нас, і з ним ми говоритимемо тією мовою, якою хочемо, і працюватимемо, як хочемо", - додав він.

Настоятель однієї з київських церков отець Федір закликав усіх проголосувати "за нашого православного президента Віктора Януковича".

Олімпійська чемпіонка Яна Клочкова, виступаючи, сказала, що "вперше на мітингу і не вміє голосно говорити, а вміє плавати", але підтримує Віктора Януковича, який допомагає українським спортсменам.

Голова Загальновійськового союзу України, полковник військової розвідки Олег Калашников у своєму виступі заявив: "Перед нами стоїть законно обраний президент України Віктор Янукович".

На думку Калашникова, Янукович - "уособлення мужності, чесності і порядності". "Він (Янукович) єдиний, хто сьогодні демонструє виконання Конституції України. Це не просто наш лідер – це честь, гордість і слава України", - сказав Калашников.

"Ми гордимося вашою мужністю, ми віримо, що така людина як ви ніколи не віддасть свій народ на потоптання тій нечисті, яка сьогодні представляється у вигляді шабаша, у вигляді зради", - додав Калашников, звертаючись до Януковича.

Мітинг з концертом тривав майже три години, майже увесь час його транслювала в прямому ефірі ТРК "Україна". Крім того, ведучий повідомив, що концерт і мітинг транслюються через супутник "на весь світ".

"Українська правда"

Читайте також:

Замість Януковича в Києві виступають третьосортні музиканти

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування