Чорновіл бере "соціологів" у лапки, і додає Януковичу 10%

П'ятниця, 24 грудня 2004, 19:21
Керівник виборчого штабу Віктора Януковича Тарас Чорновіл натякає, що Янукович не відстає від Ющенка за популярністю серед електорату.

Це випливає з заяви Чорновола, оприлюдненої в п'ятницю на інформаційному сервері Центрального виборчого штабу Януковича.

На думку Чорновола, "однією з основних проблем української політики після 26 грудня буде проблема довіри суспільства до офіційних результатів виборів".

"Після "третього" туру довіра до офіційних результатів буде ще меншою, тому що Центральна виборча комісія нині сформована в інтересах одного кандидата і без участі представників іншого.

Окрім того, виборчий закон був не лише змінений у ході виборів, що суперечить міжнародним зобов'язанням України, але й на користь одного із кандидатів – з метою створити умови для спотворення волевиявлення громадян України", - зазначає Чорновіл.

Чорновіл висловлює жаль, що досі "практично всі проведені "екзит-поли" або не були незалежними, або страждали на непрофесіоналізм".

На його думку, "активність низки соціологічних служб впродовж останніх двох тижнів говорить, що це не соціологічна, а виключно пропагандистська діяльність, покликана, у тому числі, обґрунтовувати можливу фальсифікацію результатів виборів".

Чорновіл відзначає, що низка соціологічних центрів порушили законо про вибори, оприлюднивши "на стрічках інформагентств та на сотнях сайтів у Інтернеті" за кілька днів до виборів дані соціологічних опитувань.

Разом з тим, керівник штабу Януковича зазначає, що "закон було порушено у момент передавання даних журналістам, а не пізніше". "Таким чином порушниками закону є не журналісти, а так звані "соціологи". Я залапковую це слово, оскільки йдеться про форму агітації і, водночас, про пропагандистську підготовку до фальсифікацій", - резюмує Чорновіл.

"Як законослухняний громадянин" Чорновіл відмовляється оприлюднювати дані згаданих соціологічних досліджень, але при цьому підкреслює, що "вони відрізняються від даних незалежних соціологів приблизно на 10 відсотків".

"Однак, чесні вчені та незалежні соціологічні служби у нашій країні є і, сподіваюся, вони виконають свій громадянський обов'язок не лише на виборчих дільницях", - додає Чорновіл.

Для того, "аби з великою довірою сприймати дані соціологів після 26 грудня", Чорновіл від імені свого виборчого штабу закликає всіх виборців, "йдучи на виборчі дільниці, не мати при собі політичної чи партійної символіки, окрім синьо-жовтих кольорів нашого державного прапора", а також пропонує штабу Ющенка закликати своїх виборців вчинити так само.

"Цим ми виявимо повагу до Закону України, котрий забороняє будь-яку агітацію в день виборів, а тим більше – на дільницях", - підкреслює Чорновіл.

Як повідомлялося, згідно з останніми соціологічними опитуваннями, розрив між Ющенком і Януковичем становить 11-14%.

"Українська правда"

Читайте також:

Після дебатів Януковичу до президентського поста не вистачає 14%

Ющенко відірвався від Януковича на 11%

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування