Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Агенція EuroRSCG відхрещується від піар-акції проти Ющенка

П'ятниця, 24 грудня 2004, 19:45
Агентство "EuroRSCG" спростовує власну причетність до піар-акції в Австрії, в якій під час прес-конференції, організованої агентством, було оприлюднено інформацію про те, що Ющенко не був отруєний.

Про це йдеться в статті в виданні "La Croix", перекладеній ІМІ.

Співробітники цієї агенції - Іффік Нувлон і Рамзі Кірун, які відвідували Відень у вересні та за повідомленням бюро Франс-прес твердили, ніби саме "дирекція віденської клініки наняла їх з тим, щоби вони вели справу Ющенка, попри численні спроби, не побажали відповідати на запитання.

Проте, директор із зв'язків з громадськістю агентства Наталі Мерсьє заявила: "Ми ніколи не виконували місій у Відні, які були б пов'язані з отруєнням Віктора Ющенка. Жодним чином ми не втручалися в українську виборчу кампанію".

Єдина місія, яку агенція визнає як таку, що проводила в Україні, - це робота на замовлення Національного банку України, який тоді очолював Сергій Тигіпко, а також очолював кампанію Віктора Януковича на президентських виборах в Україні.

Номер "Financial Time" за минулу п'ятницю розповів, що агенція EuroRSCG працювала не на дирекцію клініки, а була заангажованою зятем президента Кучми Віктором Пінчуком.

Наталі Мерсьє спростовує і цю інформацію.

Команда добре відомої у Франції агенції "EuroRSCG", яка, до речі, забезпечувала президентську кампанію екс-прем'єра соціаліста Ліонеля Жоспена в 2002 році, намагалася нині переконати західну пресу в тому, що кандидата від опозиції ніхто не отруював.

Кірун є досить відомим іміджмейкером Він працював, зокрема, на одного з впливових соціалістів Домініка Строс-Кана (тоді –міністра економіки, а нині - імовірного кандидата на наступних президентських виборах від соцпартії).

Нагадаємо, що 28 вересня відбулась прес-конференція у Відні, під час якої Цімпфер і Віке, відповідно директор і лікар клініки, заявили, що не мають доказів того, що відбулося власне отруєння.

Прес-конференція супроводжувалася прес-релізом, котрий мав заголовок: «Звинувачення, згідно з якими Віктора Ющенка було отруєно, облудні".

10 жовтня обидва французькі політтехнологи організували другу прес-конференцію, цього разу в готелі, де вони мешкали. Там вони представили відеозапис зі свідченнями доктора Віке про погрози, через які він нібито мусив ховатися під захистом австрійської поліції. Трохи згодом, клініка розірвала стосунки з паном Віке.

11 листопада клініка Рудольфінерхауз підтвердила, що Ющенка отруїли діоксином.

Читайте також:

Жак Сегела скомпрометував Ющенка на замовлення Віктора Пінчука?

Версію про неотруєння Ющенка запустили через Францію?

Експертиза підтвердила - Ющенка отруїли. Діоксином

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування