Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичці збирають паспорти для Ющенка, планують псувати бюлетені і переносять дільниці на другий поверх

П'ятниця, 24 грудня 2004, 19:57
Напередодні дня виборів штаб Ющенко повідомляє про нові ідеї, які використовує влада проти кандидата від опозиції.

В селі Лозівське Слов'яносербського району Луганської області (виборчий округ №114) серед населення було поширено чутки про те, що члени дільничних комісій від Віктора Ющенка "приїхали з грошима", щоби "скупити" паспортні дані в місцевих жителів.

Провокатори пропонували 100 гривень за інформацію про кожного виборця.

В результаті розлючений натовп охочих збагатитися направився до приміщення комісії з вимогою віддати народові гроші. Загасити конфлікт вдалося лише за допомогою співробітників міліції.

Спільними зусиллями вони вмовили людей спокійно розійтися по домах. Громадянам пояснили, що чутка про "скуповування паспортних даних" – провокація, спрямована на дискредитацію роботи штабів Віктора Ющенка.

Подібний випадок не є єдиним, повідомляє штаб Ющенка. Протягом останніх тижнів у різних містах Луганської області по квартирах ходять невідомі і пропонують гроші взамін на голос за Ющенка.

В зв'язку з цим Луганський обласний штаб Віктора Ющенка заявив, що все це – провокації, які межують із порушенням закону

Раніше про скуповування паспортних даних та позичання за грошову винагороду паспортів громадян в регіонах, де безперечним лідером за підтримкою є Віктор Янукович, повідомляв його штаб.

На Харківщині влада збирається псувати бюлетені й затримувати журналістів.

Один із членів виборчої комісії в Харкові повідомив штаб Віктора Ющенка про плани "провладної сторони" щодо порушень 26 грудня. За його словами, влада планує зірвати вибори за допомогою псування бюлетенів.

За словами громадянина, зранку на дільницю "запускатимуть спеціально підготовлених людей, які офіційно братимуть бюлетені, потім псувати їх, проголосувавши нібито не за того кандидата".

"Потім вони писатимуть заяву про видачу їм нового бланка, - пояснює він. - Далі вони голосують уже за провладного кандидата". Внаслідок такої операції, на дільниці не вистачить бюлетенів для інших громадян – адже запас бланків складає лише 1% від загальної кількості виборців, попереджає активіст.

Також Харковом ходять чутки, що обласна міліція отримала вказівку затримувати машини з мобільними групами журналістів "для з'ясування особи".

Як повідомляє кореспондент УП в Донецьку, там кілька дільниць, де це можливо, переносять з першого поверху на другий. Таким чином інвалідам, навіть тим, яких привезуть до дільниці голосувати, зноситимуть скриньку для голосування.

Це вигадано для того, щоб показати, "як Ющенко не дозволяє голосувати", а також може бути використано для вкидання бюлетенів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...