Чорновіл не хоче знати про мобілізаційні комітети Януковича

П'ятниця, 24 грудня 2004, 21:26
Керівник центрального виборчого штабу кандидата на пост президента України Віктора Януковича Тарас Чорновіл стверджує, що штаб Януковича не має відношення до організації привозу до Києва прихильників кандидата.

Про це він сказав у п'ятницю журналістам, повідомляє УНІАН.

"Ми не збираємося сюди стягувати людей, тобто ми не розглядаємо такі схеми. Є якісь громадські організації, є якісь мобілізаційні комітети, я навіть не хочу про них знати, це не моя функція", - сказав він.

При цьому він відзначив, що вже одного разу брав участь у революції, але результат був незадовільним, у зв`язку з чим він відмовився від подібних дій у майбутньому.

"Я колись спробував взяти участь в українській революції в 2001 році. Це закінчилося появою на небосхилі української політики Віктора Медведчука, зміцненням позицій Леоніда Кучми і, зрештою, до персоніфікації і розвалу опозиції", - наголосив він.

Разом з тим, Чорновіл вважає можливим силовий сценарій виборів з метою збереження третього терміну для Кучми.

"Це мій особистий прогноз, який я аналізую вже протягом дуже довгого часу і який, на мою думку, виправдовується", - сказав він.

При цьому він підкреслив, що дає цей прогноз виключно як політик і політолог, але не як керівник штабу. "Я маю право на свою оцінку тих подій, які відбуваються. Я особисто з Віктором Януковичем не обговорював ці перспективи", - сказав керівник штабу.

Два дні перед тим Чорновіл також заявив про намір команди президента Кучми добитися всіма можливими способами перемоги при переголосуванні другого туру кандидата в президенти Віктора Ющенка з тим, щоб це спровокувало вихід на вулиці прихильників обох кандидатів, що, на думку Чорновола, дасть можливість діючому президенту застосувати силу і зберегти за собою пост глави держави.

Водночас Янукович у четвер сказав журналістам в Житомирі, що розцінює заяви про можливу реалізацію сценарію Кучма-3 не більш як нагнітанням пристрастей.

Крім того, Чорновіл вважає некоректними дії і висновки місії спостерігачів від ОБСЄ після другого туру виборів.

"Я вважаю, що після другого та й після першого туру також дії і заяви спостерігачів не тільки від ОБСЄ, в основному від західного блоку спостерігачів, були некоректними", - сказав він.

Він висловив думку, що головна причина некоректності заяв західних спостерігачів за президентськими виборами в Україні полягає в незнанні ними українського виборчого законодавства і відсутності юристів у складі делегацій.

Чорновіл також висловив думку, що частина вини лежить і на роботі його штабу, з боку якого не було нормальної роботи зі спостерігачами, ненадання ним достатньої інформації.

Натомість Янукович, перебуваючи у п'ятницю в Закарпатській області, заявив, що не бачить сенсу надавати уваги оцінкам спостерігачів, які не підтримують українського закону і Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування