Янукович хоче посад для опозиції, а Ющенко сумнівається, що з того вийде опозиціонер

П'ятниця, 24 грудня 2004, 21:43
Віктор Ющенко сумнівається, що команда Януковича може бути ефективною опозицією.

"Тягатися із демократичною владою – не кращій спосіб для політичної поведінки для Януковича", вважає Ющенко.

"Бути опозиціонером – це означає бути мудрішим, ефективнішим за владу. Звичайно, можна бути факіром на час. Але з команди Януковича буде поганий опозиціонер – немає справи, на якій можна будувати конструктивну опозицію для демократичної влади", заявив Ющенко в інтерв’ю телеканалу "1+1".

На думку Ющенка, "за щоб не бралась команда Януковича, вони все завалювали".

В свою чергу Янукович під час інтерв’ю на тому ж каналі ухилився від відповіді на питання, чи міг би він стати лідером об'єднаної опозиції. "Треба обов’язково ухвалювати закон про опозицію, давати їй контроль над функціями в державі і відповідні посади", відповів він на таке запитання ведучого.

Янукович вважає, що опозиція повинна мати "відповідні контролюючи посади", щоб мати змогу "показувати той негатив, який йде від влади".

Він знову повторив тезис про необхідність проведення національний форум примирення, де має бути підписаний меморандум про дії після виборів.

"Політичну кризу треба вирішувати не силою вулиці , так як запропонував Ющенко, не силою грошей, а політичними засобами шукати компроміс".

Кажучи про свого опонента, Янукович заявив, що різниця між ними в тому, що він "виконав рішення круглого столу, а Ющенко закликав до наступних дій на Майдані".

"Щоб зняти напругу суспільства, треба, щоб дії були з двох сторін. Поки що, поки я граю в благородство, мій опонент показує силу і нахабство. Я не згоден з такою поведінкою опонента і вважаю, що суспільство реагує відповідно", сказав Янукович.

Проте, на його думку, "Віктор Андрійович - людина компромісна і в нього також душа болить за те, що відбувається".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування