Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК готова виконати будь-яке рішення Конституційного Суду

Субота, 25 грудня 2004, 11:15
Центральна виборча комісія України готова виконати будь-яке рішення Конституційного Суду України, яке стосується відповідності Конституції змін до закону про вибори президента.

Про це в неділю на прес-конференції сказав голова комісії Ярослав Давидович, до того, як дізнався про оприлюднене сьогодні рішення КС.

"Ми змушені, зобов'язані виконати рішення КС, яким би воно не було", - наголосив Давидович.

За його словами, очевидно, для цього комісія працюватиме у ще більш жорсткішому режимі.

"Але альтернативи нема – вибори повинні бути проведені", - підкреслив Давидович, пояснивши, що звертається, зокрема, до тих представників політичних сил, які на сьогодні працюють у територіальних та дільничних комісіях.

Говорячи про людей, які мають голосувати на дому, Давидович зазначив, що всі вони є у списках, а тому забезпечення їх права на волевиявлення "не проблема, а організаційне питання".

Він наголосив, що ЦВК усвідомлює свою відповідальність і додав, що територіальні та дільничні комісії також мають діяти адекватно до своїх повноважень.

Отримавши від представників ЗМІ інформацію щодо рішення КС, Давидович не став його коментувати, пояснивши це тим, що для того, аби давати оцінку, він має ознайомитися з рішенням та осмислити його.

Голова ЦВК пообіцяв прокоментувати рішення КС пізніше, можливо на офіційному сайті ЦВК.

В суботу Конституційний Суд визнав неконституційним положення закону "Про особливості застосування закону "Про вибори президента України" при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року", що унеможливлюють голосування за межами виборчих дільниць всім іншим виборцям, крім інвалідів першої групи, які не здатні пересувати самостійно.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування