Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК НЕ ЗАРЕЄСТРУВАЛА ЖИРИНОВСЬКОГО СПОСТЕРІГАЧЕМ

Субота, 25 грудня 2004, 11:23
Центральна виборча комісія України відмовила у реєстрації офіційним спостерігачем на виборах заступнику голови Держдуми Росії Володимиру Жириновському.

Про це в суботу на прес-конференції повідомив голова комісії Ярослав Давидович.

За його словами, ЦВК не стала розглядати документи, подані російським політиком через те, що вони потрапили до ЦВК з порушенням термінів, передбачених законом про вибори президента.

Йдеться про те, що подача документів за законом, припиняється за 3 дні до дня голосування – тобто в четвер, 23 грудня. А Жириновський подав документи майже на добу пізніше.

Давидович визнав, що російський політик досить емоційно відреагував на відмову ЦВК розглянути питання про його реєстрацію і достатньо довго дискутував з цього приводу.

"Але норму закону ми порушувати не можемо", - підкреслив Давидович.

Загалом він відзначив безпрецедентну кількість офіційних міжнародних спостерігачів, зареєстрованих на виборах президента України. Зараз їх зареєстровано 12 тис. 187 осіб. Тоді як на повторному голосуванні 21 листопада їх було лише 5 тис. 20 осіб.

За словами голови комісії, своїх спостерігачів зареєстрували 43 міжнародні організації та 31 іноземна держава.

Давидович також нагадав, що згідно з нормами закону, офіційні спостерігачі мають право знайомитися з усіма документами та матеріалами територіальних та дільничних комісій.

УНІАН

Читайте також:

Жириновський хотів допомогти Януковичу. Не вийшло

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування