Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представники Януковича і Ющенка вітають незаагажованість КС

Субота, 25 грудня 2004, 11:36
Представник Януковича, депутат Валерій Коновалюк позитивно розцінює рішення Конституційного суду, який скасував норму закону про вибори щодо голосування вдома.

"Цим рішенням ми уникли можливості після проведення виборів президента впливати вже потім на остаточні підсумки голосування й обрання президента", - сказав Коновалюк в інтерв'ю журналістам, після оголошення рішення КС у суботу.

Він із задоволенням відзначив, що цим рішенням "забезпечена повага до виборчих прав " людей, які обмежені в самостійному пересуванні.

Уповноважений представник Ющенка в Центрвиборчкомі, депутат Юрій Ключковський розцінює рішення Конституційного суду як "справедливе і політично незаангажоване".

"Сьогодні КС прийняв рішення, можливо, на грані конституційної юрисдикції, однак абсолютно в межах права і продемонстрував свою політичну незаангажованість", - заявив Ключковский в інтерв'ю журналістам у суботу після оголошення рішення КС.

При цьому він підкреслив, що "зміст рішення КС справедливий".

"Сьогодні КС зняв останні сумніви щодо легальності підстав проведення повторного голосування 26 грудня. Чи будуть у ході голосування порушення, що поставлять під сумнів волевиявлення - це інше питання, питання застосування закону", - також відзначив Ключковський.

"Однак сьогодні зняті сумніви про конституционість і законність проведення повторного голосування 26 грудня і тепер ніхто не має права сказати, що це неправильно і що таке голосування повинно було проводитися по інших умовах", - також підкреслив депутат.

Ключковський відзначив, що у своєму рішенні КС фактично "викреслив слова - інваліди першої групи". Таким чином, "залишилися виборці, що нездатні проголосувати".

Таким чином, у нормі закону про можливості голосувати вдома "залишилися виборці, які не здатні самостійно пересуватися".

Відповідаючи на питання, чи буде це підставою для можливості фальсифікації результатів виборів, Ключковский відзначив, що поняття "нездатні самостійне пересуватися", "є досить обкресленим, якщо не в юридичному плані, то, принаймні, у плані фізичного спостереження".

"Мені здається, що зловживання цією можливістю досить складно і навіть цинічно", - відзначив він.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування