Шуфрич пророкує різницю в 3% і обіцяє, що Медведчук Януковича не кине

Субота, 25 грудня 2004, 12:36
Народний депутат Нестор Шуфрич вважає, що суботнє рішення Конституційного суду може стати причиною оскарження результатів виборів як Ющенком так і Януковичем.

Про це він сказав в коментарі "Українській правді" в суботу.

На прохання прокоментувати рішення КС про поновлення прав громадян голосувати на дому Шуфрич сказав, що "бажання нап'ялити президентську шапку на Ющенка цинічно позбавило можливості людей, завдяки яким ми сьогодні стали депутатами, головами нацбанку і прем’єр-міністрами".

Він висловив припущення, що будь-яка сторона яка програє вибори, зможе оскаржувати результати виборів у Верховному суді, оскільки за 8 годин навряд чи всі бажаючі встигнуть звернутися до дільничних комісій.

Шуфрич також сказав, що вже звернувся до ЦВК з приводу негайного врегулювання правової бази і відповідності до рішення КС. За його словами дільничні комісії мають негайно отримати інструкції, і якщо цього не відбудеться "це серйозно поставить під сумнів законність волевиявлення завтра".

На запитання чи не хоче він запропонувати ЦВК використати старі заяви від 21 листопада, Шуфрич сказав, що готовий це зробити, але "не впевнений, що це буде чисто з точки зору закону."

"Вибори – це новий процес, і його процедура виписана в двох законах. Конституційність одного з них сьогодні підтверджена в КС за винятком права людей голосувати вдома", - сказав він.

На питання, на який результат виборів розраховує команда Януковича, Шуфрич сказав: "Так, ми сподіваємось на перемогу, і розрив буде приблизно, як попередній". При цьому він зазначив, що "якщо минулого разу результати виборів залежали на 50% від активності виборців, то сьогодні на всі 100"%

"Ми не можемо не визнати, що ми не були готові до третього туру голосування і чисто з організаційного боку ми не до кінця підготувались до виборів. Я вже не кажу, що на заході і в центрі блокується робота наших представників і йде повна підтримка Віктора Ющенка з боку влади", - сказав він.

Як приклад він назвав нагородження в п’ятницю Євгена Червоненка президентом Кучмою.

На запитання, чому тоді Віктор Медведчук залишається працювати в адміністрації президента, якщо СДПУ(о) не підтримує позицію президента Кучми, Шуфрич відповів: "Медведчук не належить до тих людей, які є непослідовними і кон'юнктурними".

"В силу службових обов’язків і характеру в цьому хаосі він навряд чи дозволить залишатися президентській вертикалі в напіванархічному стані", - сказав він.

За словами Шуфрича, на Медведчуку як на главі АП лежить політична відповідальність з точки зору збереження президентської вертикалі для організованої її передачі новому президенту.

"Медведчук піде разом з Кучмою, і я впевнений, що завершення його повноважень ніяк не вплине на його ставлення до Януковича"

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News