Представник Януковича каже, що рішення КС на користь Ющенку

Субота, 25 грудня 2004, 12:51
Народний депутат Валерій Коновалюк вважає, що рішення Конституційного суду є запорукою того, що вибори президента 26 грудня відбудуться в рамках конституції.

"Рішення конституційного суду чітко визначає, що процес відбувається в конституційному полі і я щасливий, що за останні кілька тижнів Конституція вперше захистила права громадян", - сказав він на прес-конференції у суботу в штабі Януковича.

За його словами, це "рішення КС стосується й інтересів опонентів (команди Ющенка), щоб потім не було приводу звинувачувати когось в порушенні конституції". Коновалюк відзначив, що задоволений тим, що рішення КС ухвалено саме до виборів, а не після і це не буде приводом визнавати вибори неконституційними.

"2 мільйони громадян не є наперсточниками на київському вокзалі", - сказав Коновалюк, зазначивши, що сьогодні в Україні є 2 700 тисяч інвалідів 2-3 групи, з них 900 тисяч не можуть пересуватися, а 600 перебувають на обліку ортопедичних підприємств.

Коновалюк повідомив, що тепер поновлюється стара норма закону про вибори, передбачена статтею 77 закону про вибори, і у громадян є час до 8 години вечора, щоб написати заяву про голосування на дому.

"Час є і все залежить від оперативності дій ЦВК і дільничих комісій", - зазначив Коновалюк.

Як відомо, зранку в суботу КС визнав конституційним закон про вибори 26 грудня, за винятком пункту про голосування на дому.

Команда Януковича також оскаржувала обмеження кількості відкріпних посвідчень, але цей пункт подання не задоволено.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування