Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧОРНОВІЛ ПОПЕРЕДЖАЄ ПРО ПРОВОКАТОРІВ У ФОРМІ ЯНУКОВИЧА

Субота, 25 грудня 2004, 13:01
Керівник виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл заявляє про розміщення під Києвом невідомих груп чоловіків у камуфляжній формі.

Про це він заявив у суботу на прес-конференції у штабі Януковича.

За його словами, штаб у суботу отримав "тривожне повідомлення" про те, що під Києвом по Житомирській трасі на турбазі "Пролісок" і далі біля селища Пуща Водиця спостерігається розміщення невідомих груп чоловіків у камуфляж ній формі із символікою Віктора Януковича.

"Ми не маємо відношення до їх розміщення і терміново вирішили повідомити про провокації", - сказав Чорновіл.

Чорновіл також повідомив, що якраз перед виступом спілкувався з представниками штабу Ющенка депутатами Луценком і Філенком, які також заявили, що "не мають до цього жодного відношення і ніякі сили ними не підтягуються".

"Це не є закидом чи звинуваченням на адресу опонентів, я лише хочу, щоб МВС в цьому оперативно розібралося", - сказав Чорновіл. Він також повідомив, що зв’язався з виконуючим обов’язки міністра внутрішніх справ Жуком, щоб МВС терміново вивчило ситуацію.

Чорновіл також повідомив, що у суботу відбувається "масовий обдзвон" активістів Януковича, яких закликають "з’явитися в певні точки і бути готовими до певних подій".

"Вони кажуть, що це робиться від імені штабу чи об'єднання на підтримку Януковича. Я сьогодні подзвонив в ту організацію, там нічого подібного не знають. Мене цікавить, хто робить ці провокаційні дії", - запитав Чорновіл.

Він також поскаржився, що у п’ятницю відбувалася "масова телефонна атака" на його телефон з "з початковим номером 097, який підконтрольний певній силі".

Чорновіл "уник" відповіді на питання, чому останні заяви штабу Януковича "дзеркально відображають" раніші заяви штабу Ющенка і пообіцяв дати пояснення після голосування у понеділок.

"Можу сказати, тільки одне , я віддзеркалюю ті факти, які відбуваються і нікого не звинувачую, а тільки прошу розібратися", - сказав Чорновіл.

Він заявив, що як і раніше не виключає зриву виборів з боку "третьої сторони".

За його словами, нинішні явні порушення робляться навмисно так відкрито, щоб дискредитувати Ющенка, так само, як раніше дискредитували Януковича.

На запитання, чому його позиція суперечить позиції Януковича, який заявив у п’ятницю, що не бачить загрози з боку Кучми, Чорновіл сказав, що це його "особиста позиція".

Чорновіл пообіцяв інформувати журналістів у неділю про хід виборів, явку та результати паралельного підрахунку голосів в режимі брифінгу.

За його словами, штаб знатиме попередні результати виборів о 4-5 годині, тоді як ЦВК десь о 6-7 годині.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування