Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко задоволений рішенням КС. Тепер Ющенко розірве пакет?

Субота, 25 грудня 2004, 14:02
Рішення Конституційного суду щодо закону про вибори ставить остаточну крапку в конституционности і легітимності голосування 26 грудня.

Про це заявив один з керівників команди Віктора Ющенка Петро Порошенко.

"Сьогоднішнє рішення Конституційного суду остаточно захистило вибори 26 грудня, і вони будуть проведені в повній відповідності з законом, проголосованому в пакеті (зі змінами в Конституцію), - сказав Порошенко журналістам.

Разом з тим, за його словами, прихильники Віктора Януковича, направивши подання в КС, порушили домовленості про пакетні документи.

Він підтвердив, що "Наша Україна" у зв'язку цим має намір ініціювати зміни в конституційну реформу.

"Якщо та сторона вийшла з пакета, наша політична сила має підстави вважати себе вільною від рішення про пакетне голосування. Дії нашого опонента дозволяють нам вийти з домовленостей з пакета", - сказав Порошенко.

Тим часом довірена особа Ющенка Микола Катеринчук сказав, що рішення Конституційного Суду не зірвало проведення виборів.

За його словами, штаб Ющенка вимагатиме оприлюднення ЦВК кількості поданих заяв для голосування за межами виборчих дільниць, подібно до того, як має бути оприлюднена кількість виданих відкріпних посвідчень.

Катеринчук повідомив, що у штабі моделювалась можливість прийняття КС такого рішення. "Ми ще вчора були готові до такого рішення. Сьогодні ми розішлемо на місця інструкції, як діяти у такій ситуації", - сказав Катеринчук.

Зокрема, депутат зазначив, що при голосуванні поза межами виборчих дільниць, серед іншого, повинні дотримуватись такі правила: забезпечувати цей процес повинні член виборчої комісії, представники кожного із кандидатів на пост Президента, а також один спостерігач.

Кількість людей, які супроводжують цей процес, не повинна бути меншою за 4 особи. Також повинна бути забезпечена норма, щоб під час здійснення виборцем свого волевиявлення він був у приміщенні один, зазначив Катеринчук.

Разом з тим він не виключає, що розширення кола осіб, які мають право голосувати поза межами виборчих дільниць, може бути використано для фальсифікації.

На думку Катеринчука, ознакою фальсифікації можна вважати те, що частка виборців, які голосували вдома, буде вищою 5% від загальної кількості виборців.

УНІАН, Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування