Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звинувачує Кучму і Януковича. І готує перегляд політреформи?

Неділя, 26 грудня 2004, 11:05
Віктор Ющенко не виключає перегляд політреформи у зв’язку з порушенням владою пакетних домовленостей.

Про це Ющенко дав зрозуміти журналістам після голосування на виборчій дільниці у Будинку профспілок.

Коментуючи рішення Конституційного суду щодо закону про вибори про голосування інвалідів, прийнятого за поданням провладних фракцій, Ющенко сказав:

"Трапилось те, що президент і пан Янукович вийшли з домовленостей по пакету. Це результат того, що влада ніколи не тримала слова".

На питання, чи означає це, що Ющенко буде ініціювати перегляд іншої частини пакету – політреформу, він сказав: "Я б не хотів коментувати так полярно, але це дає підстави по всьому пакету розглядати можливість перегляду його позицій".

Він нагадав, що під пакетом "стоять імена президента цієї країни та колишнього прем’єра Януковича".

Ющенко сказав, що "рішення КС, яким за двадцять годин до голосування змінюються умови голосування, стало ложкою дьогтю".

Ющенко зазначив, що його командою було заготовлено автомобілі для доставки на виборчі дільниці інвалідів 2, 3 та 4 груп, яких до рішення КС було позбавлено можливості голосувати на дому.

Як відомо, у суботу Конституційний суд відмінив норму закону про вибори, яка була ухвалена на вимогу "Нашої України" в пакеті з політреформою.

Вона передбачала, що вдома голосують лише інваліди 1 групи, а для інших для доставки на виборчі дільниці буде надано транспорт. Сторона Ющенка вважала, що під виглядом голосування інвалідів влада здійснювала фальсифікації.

На питання, чи відбувалися якісь передвиборчі консультації з Януковичем, Ющенко сказав: "Зараз пріоритет номер 1 – чесних виборів, а потім будуть призначені переговори та предмет переговорів".

***

Ющенко також висловив упевненість, що переможе на виборах: "Я переконаний, що перемога української демократії відбудеться".

"Те, що трапилося протягом останніх тридцяти днів – це продовження справи наших дідів і прадідів, які дивилися з небес і аплодували нашим справам".

Як завжди, на голосування Ющенка зібралося кілька сотень журналістів. Після виходу з дільниці Ющенко традиційно кілька хвилин позував перед камерами на руках із наймолодшим сином Тарасом.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування