Штаб Ющенка знайшов власні підроблені посвідчення. У себе під дверима

Неділя, 26 грудня 2004, 11:25
У Дніпропетровську співробітники обласного штабу Віктора Ющенка виявили 22 підроблених посвідчення спостерігачів від свого кандидата.

Прес-секретар Дніпропетровського обласного штабу Ющенка Павло Чиненков повідомив, що пакет документів перед входом до будинку штабу виявили близько 11.00 прихильники кандидата.

За його словами, 22 посвідчення спостерігачів на виборчих дільницях були затверджені печаткою штабу Ющенка й підписом однієї з відповідальних осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це добре зроблена підробка, ми ці посвідчення не видавали", - заявив Чиненков.

В обласному штабі припускають, що дані посвідчення були виготовлені з метою дискредитації під час виборів спостерігачів від Ющенка. "Людина з таким посвідченням могла поводитися негідно й агресивно, а при затримці міліцією бути оголошена як наш спостерігач", - припустив Чиненков.

Появу підроблених посвідчень перед дверима штабу його керівництво розцінює як допомогу з боку доброзичливців, котрі знали про підготовку провокацій.

У даний момент юристи Дніпропетровського обласного штабу Ющенка готують заяви в СБУ й прокуратуру з вимогою розібратися в ситуації.

За інформацією регіонального штабу, у день виборів у Дніпропетровській області працює близько 7 тис. спостерігачів від Ющенка.

***

На Черкащині в територіальній виборчій комісії №201 викрадено шість мішків для протоколів: №№453124, 453125, 453126, 453127, 453128, 453129.

Черкаським виборчим штабом Віктора Ющенка поінформовано всіх членів ТВК про запобігання можливості подібних крадіжок, зважаючи, що викрадені протокольні мішки надалі можуть бути використані при фальсифікації виборів.

Крім того, на окремих виборчих дільницях області виявлено "двійників" у списках виборців, повідомляє прес-служба центрального виборчого штабу Ющенка*http://www.razom.org.ua/ua/news/5230/}.

Зокрема, на виборчій дільниці №81 (село Свидівок) у списку виборців кількістю 1800 чоловік виявлено 38 "двійників", у яких повністю збігаються прізвище, ім'я та по-батькові. Іде з'ясування достовірності цих списків.

Також у Запоріжжя при перевірці списків виборців чотирьох дільничних виборчих комісій - №76, 77, 78, 79 – виявлено понад 5 тисяч прізвищ виборців, які були включені в списки по кілька разів за різними адресами місць проживання.
Петро Сабашук підкреслив, що списки "двійників" уже направлені в обласну прокуратуру. Також підготовлено відповідний депутатський запит на ім'я генерального прокурора Святослава Піскуна.
***

Спостерігач від кандидата у президенти Віктора Ющенка на дільниці №105 виборчого округу №124 у Львівській області Богдан Прудиус помер у неділю на виборчій дільниці.

Про це повідомила прес-служба Львівського обласного штабу Ющенка.

За попередніми даними, причиною смерті став серцевий напад, повідомляє "Інтерфакс-Україна"
.

Дільниця 105 перебуває в Яворівському районі Львівської області. В округ 124 входять Жовківський і Яворівський райони області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування