УР-1 вчинив провокацію проти Ющенка? Пінчук продає канали?

Неділя, 26 грудня 2004, 12:49
Народний депутат Микола Томенко заявляє, що коаліція "Сила народу" не укладала угод зі ЗМІ про оприлюднення агітаційних матеріалів у заборонений для агітації час – з 25 по 26 грудня.

Про це він повідомив у неділю на прес-конференції у прес-центрі Віктора Ющенка, коментуючи факт трансляції телеканалом УР-1 у заборонений для агітації час агітаційного ролика Ющенка.

За словами Томенка, зараз з`ясовуються причини трансляції на УР-1 агітаційного ролика Ющенка.

"Ми розберемося. Ті, хто був відповідальний за запуск цього ролика на УР-1, будуть покарані", - сказав Томенко.

Він сказав, що керівник радіокампанії пообіцяв провести розслідування і оголосити в ефірі, що штаб Ющенка до цього не причетний. На УР-1 пояснили, що це сталося через технічне неузгодження.

Томенко наголошує, що за всіма фактами оприлюднення недостовірної інформації у ЗМІ під час виборчої кампанії будуть проведені розслідування і "поставлені крапки".

"Ніхто не буде керувати, але за цими фактами необхідно поставити крапки", - зазначив Томенко.

За його словами, "якщо замовлення на оприлюднення неправдивої інформації було від представника АП, то адміністрація президента має нести відповідальність. Якщо від власників каналів - відповідальність мають нести вони".

Як сказав Томенко, зараз проводиться системний моніторинг роботи ЗМІ під час виборів, за результатами якого вживатимуться заходи щодо фактів оприлюднення неправдивої інформації, в тому числі, як зазначив він, шляхом звернення до судів.

Томенко зауважив, що всі виграні "Нашою Україною" суди щодо оприлюднення наклепницьких матеріалів у ЗМІ будуть виконані.

На його думку, саме позиція переважної більшості ЗМІ, які подавали діючу владу як джерело стабільності, в той час як більшість населення виступала за якісні зміни, стало одним із основних чинників виникнення "помаранчевої" революції.

За словами Томенка, під час виборчої кампанії перед переголосуванням другого туру виборів матеріали більшості ЗМІ відповідали тим очікуванням, які сьогодні існують в українському суспільстві.

Томенка також повідомив, що на сьогодні 67% опитаних громадян України вважають, що їхнє життя після президентських виборів зміниться на краще, і лише 2% вважають, що нічого не зміниться.

Томенко заявляє, що після президентських виборів в Україні буде проведено деолігархізацію та демонополізацію засобів масової інформації.

За словами Томенка, є неприпустимою ситуація, коли, зокрема, народний депутат Віктор Пінчук є власником трьох чи чотирьох телеканалів. На думку депутата, це суперечить антимонопольному законодавству і призводить до викривлень в інформаційному просторі.

Томенко зазначив, що вже сьогодні Пінчуком проводяться переговори про продаж телеканалів, які знаходяться у його власності. "Ведеться торг щодо "Нового" та інших каналів"- повідомив депутат. При цьому Томенко висловив здивування, чому ці телеканали пропонуються для купівлі російським, а не українським інвесторам.

Серед основних етапів деолігархізації Томенко назвав прозорість роботи ЗМІ, коли всі чітко розуміють, хто є власником каналу, його менеджерами, укладаються трудові угоди між журналістами та його власниками.

Депутат також наголосив на необхідності масового роздержавлення ЗМІ, які знаходяться у власності районних та обласних державних адміністрацій.

Саме ці ЗМІ, за його словами, були основними джерелами оприлюднення неправдивої наклепницької інформації під час виборчої кампанії.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...