Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Майдані народилася дитина. Якби не було революції, Ющенко відправив би Безсмертного у космос?

Неділя, 26 грудня 2004, 16:14
Наметове містечко на Хрещатику стоятиме до вступу Віктора Ющенка на посаду президента.

"Майдан працюватиме сьогодні, завтра, післязавтра – поки ЦВК не поставить проміжну крапку. Але наметове містечко цікавить остаточна перемога", - сказав координатор акцій Роман Безсмертний.

"Якщо доведеться відсвяткувати Новий рік на Майдані – непогано. Ще краще, якщо Різдво", - пожартував Безсмертний.

Безсмертний розповів анекдот на цю тему: "У вуйка, що живе на Майдані, питають, за кого він голосував 31 жовтня. "За Ющенка!" А за кого 21 листопада? "За Ющенка!" Але коли його запитали, кого він підтримає 26 грудня, він відповів: "Януковича!" "Чому?" "Майдан має жити!".

Безсмертний сказав, що з початку помаранчевої революції на Майдані народилася дитина. "До Водохреща народиться ще три", - додав він.

Безсмертний розповів, що до цих акцій вони почали готуватися ще з "перших форумів", які проводила "Наша Україна". "Ми вчилися, як організувати таку велику кількість людей".

Щодо фінансування Безсмертний сказав, що за півтора тижні помаранчевої революції було перераховано 20 мільйонів гривень та 800 тисяч доларів.

"Ці кошти йшли для потреб Майдану – на них купувалися одяг, взуття, медикаменти", - сказав Безсмертний і пообіцяв, що після перемоги Ющенка будуть оприлюднені звіти.

Безсмертний також сказав, що протягом революції в наметах мешкало до 15 тисяч осіб.

Зараз, запевнив Безсмертний, у наметах на Хрещатику, біля Верховної Ради та Кабміну мешкає 5 тисяч осіб, при цьому щоденно відбувається ротація 300-400 осіб.

Загалом установлені зараз намети можуть вмістити 11 тисяч, сказав Безсмертний.

Безсмертний також скептично оцінює плани прихильників Януковича організувати свою революцію.

"Позавчора, коли до мене зайшли Філенко, Стецьків, Томенко і Луценко – вони задали питання, що вони (сторона Януковича) теж готують. Я не витримав і сказав: у них нічого не вийде, бо у них немає Філенка, Стецьківа, Томенка і Луценка! Люди вирішують все. А у них вистрибують дурнуваті глави адміністрацій", - сказав Безсмертний.

"Якщо ви думаєте, що Ахметов і Клюєв поведуть народ – ви глибоко помиляєтеся", - додав він.

Щодо свого майбутнього при президенті Ющенку Безсмертний не дав прямої відповіді. "Я два з половиною роки займаюся виборами і цього достатньо, щоб знаходити місце в будь-якій ситуації".

"Мій ідеал – це робота. Якби не було Майдану – був би політ у космос чи ще щось".

На питання, що останні місяці відбулося його віддалення від Ющенка, Безсмертний сказав: "Щоб довго бути в політиці, треба навчитися тримати дистанцію з президентом, прем'єром тощо. Якщо близько наблизитися до сонця – можна згоріти".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування