Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичі приїхали в Київ, щоб підтримати "батю". Його дружина живе дивним життям

Неділя, 26 грудня 2004, 17:50
Родина Януковича переїхала в Київ тільки перед виборами президента, щоб "підтримати батю".

Про це розповіла в інтерв'ю "Фактам" його дружина Людмила.

"Перші два роки жила на два будинки. Тут - сини. Хоч Сашко, старший, одружений й дитина уже є, однаково моя допомога потрібна. Вітя, молодший, йому 23 року, ще неодружений, він теж один ніяк. А саме головне - мама в мене тут. Паралізована", - розповіла вона про життя в Донецьку.

"І програма в мене тут "Від серця до серця". Це справа мого життя, у ній - моя душа. А в Києві чоловік. Йому там складно, знаю. Так я й жила на два міста. А коли вибори почалися, ми, звичайно, усі туди поїхали - Батю підтримати", - додала Людмила Янукович.

Описуючи, як жила родина під час виборів, Янукович сказала: "По-всякому було".

"Спочатку спокійно, потім - кошмар. Вітю, молодшого, побили. Після цього ми з Лєночкою, невісткою, і онуком Вітєнькою до Донецька повернулися. А хлопці з батьком залишилися - йому там ох як нелегко", - відзначила вона.

На питання, чи побили сина, тому що він - Янукович, дружина кандидата в президенти сказала, що "ні". "Слава Богові, вони не знали. А так би взагалі вбили", - додала вона.

Вона також відзначила, що важко було переносити зрадництво останніх тижнів. "Але ми з Віктором Федоровичем так розсудили: раз таке відбулося, виходить, це випробування, дане Богом... У храмі я ставлю свічку за їхнє здоров'я й говорю: "Господи, відкрий їм очі, напоуми їх, адже не відають, що творять...", - розповідає дружина Януковича.

Вона також відзначила, що останнім часом живе "дивним, невідомим до цього життям". "Це інше життя. У неї є й тривога, і хвилювання, і радість, і гордість", - додала вона.

На питання, чи не жалкує вона, як складається її доля, Янукович сказала, що ні.

"І я, і Віктор Федорович - православні люди. Виходить, на те воля Божа. Отець Зосима, наш духівник, благословив Віктора Федоровича в Київ в 2002 році. Він сказав: "Важко буде, але ти йди"... Ні я, ні Віктор Федорович ні про що не жалуємо. Це випробування, через які потрібно пройти", - відзначила дружина Януковича.

Вона розповіла також, що якби не політичні "битви", вони з Януковичем відзначали б "35 років знайомства. 33 роки як одружені, 8 років як вінчані".

"І я для Віктора Федоровича була не тільки дружиною, але й мамою. Він часто говорив раніше: "Якби моя мама була жива, напевно, була б така, як ти". Він любить, коли будинок - це будинок. Коли в ньому смачно пахне, коли в ньому чекають одне одного. І цінують. Я таким будинок робила. Щоб просто все й з любов'ю", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування