За інформацію про серйозні порушення можна отримати 100 гривень

Неділя, 26 грудня 2004, 17:54
У Дніпропетровську бізнесмени в рамках роботи громадського руху "Дніпропетровськ - за чесні вибори" пропонують по 100 грн. кожному, хто надасть докази порушень закону на виборах.

Як повідомив співголова громадського руху Олександр Табацький, з метою інформування мешканців міста про можливістьі заявити про правопорушення в ході виборів 26 грудня напередодні дня голосування члени руху поширили відповідні заяви в місцевих ЗМІ, на вулицях міста розклеїли листівки.

"Наша мета: попередити порушення, зафіксувати існуючі, допомогти городянам юридично правильно оформити свої заяви про порушення на виборах", - заявив Табацький.

За його словами, члени громадського руху готові надати грошову винагороду необмеженій кількості людей, які звернулися у тому випадку, якщо вони нададуть інформацію про серйозні порушення виборчого законодавства, що вимагає розгляду з боку прокуратури.

Як відзначив Табацький, у неділю телефонами руху "Дніпропетровськ - за чесні вибори" громадяни повідомили про ряд порушень "технічного" характеру, зокрема, наявності в списках виборців незначної кількості "мертвих душ", несвоєчасності поданих заявок на голосування вдома.

За його словами, на кожне повідомлення городян реагують юристи громадського руху, якщо буде потреба на місце подій для з'ясування обставин виїжджають мобільні групи. "Поки винагороду не надали нікому", - відзначив разом з тим Табацький.

Керівники руху "Дніпропетровськ - за чесні вибори" відзначили, що робота їхньої організації не закінчується після виборів, і повідомити про порушення виборчого законодавства всі бажаючі зможуть зазначеними у ЗМІ телефонами протягом декількох днів.

"Так бізнес, як і більшість жителів, не залишився осторонь, зробив свій внесок для проведення чесних виборів", - заявив Табацький.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...