Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл думає, що штабісти Ющенка працюють на Кучму

Неділя, 26 грудня 2004, 18:09
Керівник виборчого штабу Віктора Януковича Тарас Чорновіл припускає, що команда Віктора Ющенка працює проти нього і хоче зірвати вибори.

Про це він заявив у неділю ввечері журналістам на прес-конференції в прес-центрі штабу Януковича.

"Сторона Віктора Ющенка робить на сьогоднішній день надто вже показові порушення. Складається таке враження, що люди, які координують штаби Ющенка – а вони завжди були вірні Кучмі – готують зрив виборів",- сказав Чорновіл.

За його словами, "ситуація, яка сьогодні відбувається, чимось нагадує дзеркальне відображення того, що відбувалося перед першим і другим туром".

На думку Чорновола, тоді численні порушення робилися так, щоб у них можна було звинуватити сторону Януковича, і в результаті визнати вибори недійсними.

Зараз "ті самі люди при допомозі того самого адмінресурсу" "підводять" Ющенка, вважає Чорновіл.

Чорновіл повторив свою тезу, висловлену раніше, що це спрямовано на те, щоб, "уневажнивши факт голосування", вивести на вулиці прихильників обидвох кандидатів, і "привести до нових повторних виборів, в яких з різних причин не зможуть взяти участь нинишні кандидати". В цьому випадку, на думку Чорновола, можливий варіант "Кучми-3".

За словами Чорновола, у Верховній Раді вже зареєстровано законопроекти, згідно з якими кандидати, які брали участь участь у попередніх виборах і були причетні до масових порушень, не матимуть права балотуватися на нових виборах. "Не виключаю, що під цей закон буде створена нова більшість", - додав керівник штабу Януковича.

Керівник штабу Януковича наголосив, що спостерігачами вже складено "кілька тисяч актів" про порушення в ході голосування у неділю.

"Ми готуємося до перемоги, але ми будемо оскаржувати всі без винятку порушення на дільницях",- наголосив Чорновіл.

На думку Чорновола, "момент, який вражає своєю необузданістю – максимальна агітація за Ющенка" у день виборів.

Він висловив сумнів, що агітаційний ролик за Ющенка на УР-1 був випадковістю. За його словами, у штабу є "десятки фактів", що в усіх західних областях, а також в деяких центрально-східних областях, зокрема, у Дніпропетровській і Харківській, в суботу та неділю "крутиться реклама Ющенка".

Також, за його словами, низкою міст у день виборів "роз'їжджають так звані революційні патрулі", які закликають голосувати за Ющенка.

Крім того, Чорновіл заявив про "випадки масового вкидання бюлетенів у Західних областях України, які вже привели до викривлення результатів голосування".

Серед фактів порушень закону про вибори протилежною стороною Чорновіл назвав тиск на виборців з боку членів комісій від Ющенка, носіння ними символіки свого кандидата, незняті плакати у населених пунктах тощо.

"Українська правда"

Читайте також:

Чорновіл подасть позов проти ЦВК?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування