Інавгурація Ющенка буде як овоч, під мотиви Леніна і з подвійною присягою

Неділя, 26 грудня 2004, 21:08
Штаб Віктора Ющенка не поспішатиме з його інавгурацією після перемоги на виборах президента 26 грудня.

"Кожен овоч потребує час для дозрівання. Не потрібно випереджати події, треба довести, що перемога відбулася", - сказав керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

Зінченко сказав, що питання інавгурації проясниться протягом чотирьох днів після виборів – часу, відведеного на судове оскарження.

"Різниця в 15-19 відсотків у екзит-полі свідчить, що президентом України обраний Віктор Ющенко", - сказав Зінченко і зірвав оплески присутніх на прес-конференції.

Він висловив переконаність, що Ющенко переможе у 18 регіонах – на один більше, ніж за офіційними результатами виборів 21 листопада.

На питання, чи буде Ющенко складати присягу на Майдані, Зінченко сказав, що вона буде мати символічний характер.

"За Конституцією, президент складає присягу в парламенті. Якщо говорити про символічну присягу на Майдані – то безумовно, там виступ Ющенка відбудеться".

Але Зінченко не дав чіткої відповіді, коли Ющенко прийде на Майдан, де у неділю ввечері зібрався мітинг його прихильників: "Коли із цифрами буде доведена його перемога".

Зінченко відзначив, що після другого туру у людей зник страх. "На це мало хто звернув увагу. Але зараз доступність екзит-полу склала 80% - це на 25% краще, ніж під час попередніх опитувань".

Також Зінченко звернув увагу на те, що зменшалася кількість міліції, залучена для охорони ЦВК, він помітив і менше число порушень.

"Сьогодні зранку з 7 до 9 години на нашу телефонну лінію було лише три дзвінка. Я коли про це довідався, дав доручення перевірити, чи не зламався телефон", - сказав Зінченко.

На питання про протидію з боку Януковича щодо визнання перемоги Ющенка, Зінченко процитував Володимира Леніна, що "будь-яка революція тільки тоді чогось вартує, коли її вміють захистити".

Стосовно долі Януковича, Зінченко сказав, що "не переконаний", що він стане лідером опозиції. Водночас, за його словами, опозиція Ющенку буде "потужна, грошовита".

Поки ж, за словами Зінченка, Янукович має нарешті сам подати у відставку з посади прем’єр-міністра: "Це не те що крок мужності – це крок порядності".

Щодо новорічного звернення президента, Зінченко сказав, що "це має бути один спіч, і ви самі знаєте чий, а не чотири звернення". Як відомо, спікер парламенту Литвин спрогнозував, що на Новий рік будуть звернення до народу Кучми, Ющенка, Януковича, а також його самого.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...